zondag 24 januari 2010

Pure DKNY - an honest fragrance

Pure, de nieuwste geur van DKNY (Donna Karan New York), ligt per 1 februari in de schappen. Donna Karan is een groot voorstander van het steunen van goede doelen en als businesswoman herself heeft ze zich altijd sterk verbonden gevoelt met de vooruitgang van vrouwen.


PureDKNY bevat een druppel vanille, afkomstig van de vanilleboon-boeren uit Uganda. De meerderheid van deze boeren is vrouw. CARE, een humanitaire organisatie, helpt vrouwen in Uganda met het beheren van hun inkomsten om zo hun barre leefomstandigheden te verbeteren. PureDKNY is partner van CARE en draagt op deze manier een steentje bij om de organisatie verder uit te breiden.


PureDKNY is dus meer dan een geur alleen. Het is een statement in een flacon: just a small thing can make a huge difference. One drop at a time. Ook over de verpakking is nagedacht. Het glas van de druppelvormige flacon is 100% recyclebaar, het doosje is bedrukt met milieuvriendelijke inkt en gemaakt van gecertificeerd hout.

Maar hoe ruikt-ie?
Ik heb een speciale preview sample thuisgestuurd gekregen van het parfum en deze meteen op mijn polsen aangebracht. Het is direct duidelijk dat het hier om een light floral, romige en vrouwelijke geur gaat. Ik ruik zachte poederachtige accenten. Als het parfum overgaat in het hart ruik ik meer bloemen die wat oriƫntaals aandoen. De basis doet me denken aan een heerlijk herenparfum, warm en houtachtig. Een lieflijk, knus en puur parfum.

Topnoot: light florals, Lotus bloem, Bulgaarse roos.
Hart: Jasmijn, Freesia, Orchidee.
Basis: witte Amber, Sandelhout.

Klik hier voor mijn artikel over parfum analyse om te zien of deze geur bij je past.Prijzen
30 ml scent spray € 38
50 ml scent spray € 56
100 ml scent spray € 78

200 ml Body Butter € 38
100 ml Deodorant Natural Spray € 34

Jouw mening?
Ik vind het echt een super initiatief dat steeds meer merken zich bewust bezighouden met het milieu en humanitaire organisaties. Andere merken die dit ook doen zijn bijvoorbeeld The Body Shop (veel fairtrade ingrediƫnten), Estee Lauder met Pink Ribbon en M.A.C. cosmetics (de gehele opbrengst van de Viva Glam collectie gaat naar het Aids fonds). Wat is jouw mening hierover? Vind jij dit ook belangrijk of maakt het je eigenlijk niet zo veel uit? En ken jij meer merken die zo zijn?

Until next time,
Serena Verbon