donderdag 7 mei 2009

theeleuten

Van de week ontving ik een pakketje uit China met, jawel, Blooming Green Tea!! Eindelijk weer eens besteld en meteen voor jullie in de shop geplaatst. Er zitten een paar supermooie nieuwe varianten tussen zoals Princess Warrior, Golden Lily, Orchid Rain, Petite Fleur en Sunrise.Orchid Rain - mijn favoriet!

Misschien lees je dit nu en denk je 'Kanonne! Wat is Blooming Green Tea nu eigenlijk?'. BGT zijn compacte bolletjes groene thee. De bolletjes worden in Fujian (China) op kunstige wijze met de hand geknoopt en vervaardigd. Het theebolletje bestaat uit top kwaliteit groene theeblaadjes met in het midden een echte gedroogde bloem. Als de bol met heet water in contact komt ontpopt het zich tot een prachtig bloeiende bloem op een bedje van groene thee. Een schitterend schouwspel om te zien! Niet alleen leent het zich uitstekend als tafel decoratie, je houdt er ook nog eens een superlekker én gezond potje thee aan over. Echt een feestje!Groene thee is rijk aan anti-oxidanten. Lees hier een ouder artikel van me, waarin ik uitleg wat anti-oxidanten zijn en doen.

Hoe werkt dat precies, die BGT? Giet heet water over een bolletje heen, bij voorkeur in een glazen theepot zodat u goed kunt zien hoe de theebol gaat 'bloeien'. De theebol is in ongeveer 2-4 minuten uitgebloeid. Als de thee te licht van kleur is, nog even wat langer laten trekken. Met één Blooming Green Tea bol kunt u gemiddeld 1-2 potten thee maken (afhankelijk van de grootte theepot).Blooming Green Tea is leuk voor jezelf maar ook superleuk om weg te geven. Het is een apart en uniek kado voor iemand die gek is op (groene) thee of gadgets. Het is net zo leuk voor zowel dames als heren, als diegene maar van thee houdt! Geeft leuk weg in een organza zakje (te vinden onder customized soap). Klik hier om het Blooming Green Tea assortiment te bekijken.

Houden jullie van groene thee? En zo ja, zou je dit dan kopen voor jezelf? Of toch meer als kadootje? Ben wel nieuwsgierig!

Until next time
~Serena Verbon