woensdag 5 oktober 2011

Oh, Dita!

Volgens mij hoef ik aan de meeste meiden niet uit te leggen wie Dita von Teese is, de Queen van de Burlesque. Ze was in Nederland om de  Cointreau travel set te promoten en samen met 10 anderen was ik uitgenodigd voor een exclusieve meet & greet gevolgd door een cocktail workshop. Het was geweldig om haar te ontmoeten! Een echte charismatische schoonheid.




Dita zat op ons te wachten in een mooie kamer in het Amstel hotel, maar voordat we naar binnen werden gelaten kregen we een strenge waarschuwing: geen vragen over liefde en relaties, slechts 1 foto, no touching and hugging, en als we ons daar niet aan hielden werden we de kamer uitgezet! Slik.. lichtelijk zenuwachtig slopen we naar binnen...

Bij binnenkomst zag ik de knappe Dita al staan. Ze droeg een zwarte taillebroek met wijde pijpen, puntige stiletto's met Swarovski details, een witte blouse met sexy decolleté en aan de broek zaten zwarte linten die ze in haar nek had geknoopt, zodat het een bretels effect gaf. Ergens heel stoer en boyish, maar ergens juist ook weer heel chic en vrouwelijk. Haar nagels had ze in haar signature halvemaantjes gelakt in een rode kleur en haar gezicht was uiteraard flawless. Net een porseleinen prinses. Rood gestifte lippen en winged eyeliner. Zoals we van haar gewend zijn. Een echte classic Hollywood pin-up look.



Na de fotosessie konden we Dita vragen stellen. Ik had het allemaal in mijn Galaxy Tab gezet, maar ik denk dat ik het niet goed heb opgeslagen, want alles is weg! Gelukkig heb ik nog wel wat kunnen onthouden van de vragen en antwoorden. 

Er werden uiteraard wat vragen gesteld over cocktails, aangezien Dita al 4 jaar lang het gezicht is van Cointreau, de sinaasappel likeur. Ze heeft onlangs een cocktail gecreëerd ter ere van de uitvindster van de Margarita, haar favoriete cocktail soort. Deze cocktail bevat rozenlikeur en een rode peper voor de extra pit. Sowieso houdt ze ervan om bloemen smaken in cocktails te verwerken, want de Cointreau Teese, de cocktail die Dita voor Cointreau heeft gecreëerd  bevat viooltjes siroop. Ze vertelde ons dat ze gek is op viooltjes en dat de cocktail geïnspireerd is op de Laduree Macarons met viooltjes smaak. 

Ik vroeg haar of haar nieuwe parfum dan ook geurnoten van viooltjes zou bevatten, maar ze zei van niet. Ze wil dat haar eerste parfum heel mysterieus, smoky en verleidelijk zou worden, met geurnoten zoals de Bulgaarse roos, jasmijn, tiaré tahiti, patchouli, musk, sandelhout en pepertjes. 'Misschien kan je dan viooltjes in je tweede parfum doen' zei ik. Toen moest ze glimlachen en zei ze dat ze dat heel graag wilde doen, aangezien ze helemaal weg is van de geur van viooltjes.


Dita woont in zowel Parijs als in Los Angeles, waar ze beide huizen heeft staan. Ze houdt zowel van Parijs (de museums en de bars), maar in L.A. houdt ze van het eten en van auto rijden. Ze heeft vintage auto's en ze komt echt tot rust als ze in haar auto rijdt. Overigens is Dita ook niet vies van een stukje fietsen. En Nederland is het enige land waar dit veilig kan volgens haar. Grappig, ik had niet verwacht dat Dita von Teese zo dol zou zijn op eindjes fietsen. 

Na de Meet & Greet was het tijd om te shaken! Er was een hele leuke cocktail shaker aanwezig die ons de Cointreaupolitan en Cointreau Caipirinha heeft leren shaken. Ondertussen vertelde hij ons wat over de geschiedenis van Cointreau afgewisseld met leuke feitjes en informatie over de ingrediënten. Ik hing echt aan zijn lippen, dit vind ik heel interessant. En het shaken zelf is ook super leuk om te doen! 





Na afloop kregen we nog een Cointreau goodiebag mee met het schattige roze shakertje, 2 prachtige glazen Cointreaupolitan glazen en een receptenboekje. Nu kan ik thuis lekker oefenen!

Nog even snel iets over mijn outfit. De bordeauxrode, kanten top is van New Yorker en mijn taille rok is van inlovewithfashion.com. Het is niet te zien, maar van voren is hij korter dan achter en hij is lekker zwierig. I like! Ik had er mijn ASH Enigma booties onder, een zwarte doorzichtige panty en bordeauxrode oogschaduw uit het nieuwste Sleek palletje, genaamd 'Chris de Burgundy'. Review is onderweg!

Anyways, het was een te gekke middag. Ik was echt onder de indruk van Dita. Zo petite, knap en stijlvol. Ze heeft overigens een erg mooie stem en ze lacht veel, ze kwam echt vriendelijk op me over en ze maakte grapjes. Deze vrouw heeft in haar blote niksie in de Playboy gestaan, ze is bezig met haar eigen lingerie lijn (een betaalbare en een wat luxere lijn), ze is bezig met een beauty book (die moet ik dus echt hebben!), een eigen make-up lijn en ze heeft onlangs haar debuut parfum gelanceerd. Ze timmert behoorlijk goed aan de weg, een echte business woman. En wat ziet ze er ontzettend goed uit voor iemand die net 39 is geworden! Ja. Ik heb respect voor deze vrouw. Een echt icoon. En het was een eer om haar te mogen ontmoeten.

Wat denken jullie, binnenkort een cocktail tutorial op Beautylab.nl? :-)


Until next time,
Serena Verbon

Foto credits: de meeste foto's zijn geschoten door Shirley Visser van styleguide.nl - dankjewel!