donderdag 27 oktober 2011

My Dip Dye Hair!

Afgelopen dinsdag heb ik een bezoekje gebracht aan Kinki kappers omdat ik mijn haarpunten wilde voorzien van een kleurtje. Ik wist nog niet zo goed welke kleur, maar eenmaal daar kreeg ik het advies om het donkerpaars te verven. Fellere kleuren konden alleen echt goed uitpakken op witblond haar en daarvoor zou ik minimaal 2 dagen in de bleek moeten hangen met mijn haarpunten. Of nou ja, daar kwam het zo ongeveer op neer. Klik verder voor mijn kappersavonturen en meer foto's van mijn dip dye hair!
Wat me opviel aan Kinki kappers was het feit dat er slechts 1 vrouwelijke kapster rondliep. De rest van de kappers (zo'n stuk of 4) waren mannen. Of nou ja, mannen. Hele stoere en trendy geklede boys. Met petjes en sneakers. Ik had een leuk jochie genaamd Michael (blauwe pet). Hij was bang dat mijn haar zou afbreken als ik het vaker dan één keer zou blonderen, omdat mijn haar zo donker en breekbaar is (vooral mijn punten zijn erg droog, en dat wordt met iedere blondeer beurt alsmaar droger). En kijk, als er haren afbreken valt er niets meer te kleuren natuurlijk!


Zodoende heeft Michael de onderste 15 cm van mijn haren voor een uur in de waterstofperoxide gehangen. Hierna waren mijn punten behoorlijk licht, maar eerder een beetje donkerblond/bronze/geel van kleur en inderdaad niet witblond. Hij raadde me daarom de kleur Violet aan, een donkere, intens paarse kleur.

Violet heeft 20 minuten ingetrokken en dat is meer dan genoeg. Man, wat is het paars! Het is wel donkerpaars, dus nog vrij subtiel. Eenmaal thuis vond ik het eerlijk gezegd net té subtiel. Had ik maar meer laten blonderen, dacht ik. Het was maar zo'n klein stukje paars en dat paarse was juist zo mooi! Overigens werd er €20 gerekend voor het blonderen en €20 voor het verven. In totaal was ik dus €40 kwijt.


Toevallig was mijn zusje Tara ook haar haren aan het dip dyen. Gewoon thuis, want Tara is nogal van de DIY. Zij had de kleur Rubine besteld, een intense rode kleur met een roze ondertoon. Ze zei dat je haar niet persé blond hoeft te zijn om te 'pakken', dus liet ik haar mijn haren vanaf de helft van mijn hoofd (behalve de paarse punten) insmeren met Rubine. Na het uitspoelen kon je pas het effect goed zien. Mijn haren lopen nu over van donkerbruin (natuurlijke kleur), naar een lichtere tint bruin (de John Frieda haar mousse), naar Rubine (aangebracht zonder te blonderen), naar Violet (aangebracht over geblondeerde punten).

In het felle zonlicht of daglicht valt de kleur goed op, maar als het iets donkerder is, dus als er geen direct licht opvalt, dan valt het eigenlijk helemaal niet zo op. In het Barbie filmpje van gisteren bijvoorbeeld had ik mijn Dip Dye al, maar ik geloof dat er maar een handjevol oplettende meiden waren die er een glimps van hadden opgevangen ;-)


De foto's hieronder zijn genomen me flits (links) en zonder flits (rechts) in natuurlijk daglicht. Bij natuurlijk daglicht valt het paars beter op dan in het felle zonlicht, waar het paars een rode gloed heeft. In het echt heeft mijn haar meer paars, dan rood. Ook is het niet zo opvallend als hier op de foto's.


Mijn punten zijn nu nóg droger dan eerst. Hier op de foto heb ik geen serum gebruikt, maar dat is vanaf nu een absolute must! Weten jullie nog hoe de haren van je My Little Pony of Barbie er na een tijdje uit zagen, na talloze bad/douche- en borstel sessies? Van dat frizzy, droge haar? Nou, dat heb ik nu dus als ik wakker word. Gelukkig zijn het alleen maar mijn punten die geblondeerd zijn, en knip ik ze er over een tijdje, als het echt niet meer te redden valt, weer af.


Ik kan een dip dye aan iedereen aanbevelen! Je kan het ook gemakkelijk thuis doen, vooral als je haren al blond (of geblondeerd) zijn van zichzelf. Je hoeft alleen van die potjes met semi-permanente haarverf te kopen. Je kan die potjes voor 12,95 bij de Kinki kapper kopen, maar Tara heeft ze goedkoper online besteld. Ze zal hier zelf nog een artikel over schrijven op KittehsCupcakes.com, dus als je interesse hebt kunnen jullie daar binnenkort alle info over vinden. Als je niet kan wachten kun je haar gerust mailen of lastig vallen op Twitter. Het merk van deze potjes haarverf is 'La Riche'. 

edit: Ik heb even gegoogeld en ik heb ze in deze webshop voor €6,90 gevonden! Hier zie je ook meteen de beschikbare kleuren. 

De verf zal trouwens langzaam vervagen en daarom heb ik een potje Violet aangeschaft voor thuis. Ik kan dan eens per week wat haarverf met shampoo mengen en daar mijn haren mee wassen, om de kleur bij te houden. 'Je moet alleen niet schrikken van het paarse doucheputje' waarschuwde kapper Michael me. Juistem.

Wat vinden jullie van de gekozen kleur en de dip dye trend?


Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter