donderdag 27 oktober 2011

Recept: Quesadilla's met spinazie en geitenkaas

Oeeeew! Quesadilla's! Ze doen me denken aan Texas (good times, good times), waar buiten Mexico the best Mexican food te vinden is, als je het mij vraagt. Deze variant is vegetarisch en bevat lekker veel groenten, goed voor de vitamientjes. Het is snel klaar en echt super lekker! Klik snel verder voor het vliegensvlugge recept.Wat heb je nodig?


  • Tortilla (geen wrap tortilla's)
  • Verse bladspinazie
  • Champignons
  • Geraspte kaas
  • Geitenkaas
  • Kipfilet (voor de carnivoren die persé vlees moeten hebben)

Het oorspronkelijke recept is vegetarisch, maar voor de personen die toch graag een stukje vlees willen eten kun je er kip tussen doen. Snijd hiervoor de kipfilet in smalle reepjes.


Bak ze met een beetje peper en zout lekker goudbruin.


Snijd ze hierna nog wat fijner (hoe platter de quesadilla, hoe beter we hem straks kunnen omdraaien).


Bak de bladspinazie in een pan met een beetje boter. Schep het vluchtig om, tot alles net begint te slinken.


Zoals hieronder is het goed, laat je het langer bakken dan wordt het drassig en slap en dat willen we niet.


Was en snijd de champignons (of als je lui bent zoals ik, koop ze kant-en-klaar) en bak ze bruin in dezelfde pan met een beetje boter.


Leg klaar op een bord:

1. De tortilla met geraspte kaas
2. Optioneel: stukjes kip
3. Bladspinazie
4. Champignons
5. Brokkel de geitenkaas met de hand
6. Nog meer geraspte kaas


Plaats hier een andere tortilla bovenop. Smelt een klein beetje boter boter (Blue Band) in een pan (bij voorkeur grillpan, want dan krijg je van die mooie streepjes) en leg de quesadilla hier in. Draai om als er donkere streepjes verschijnen en als de kaas begint te smelten. Bak hem om niet al te hoog vuur, maar ook niet al te laag.


Gotta love stripes! Overigens kun je de quesadilla ook tussen zo'n grill ijzer plaatsen (zo'n George Foreman grill, zegmaar zo'n tosti ijzer waar men ook panini's tussen grillt). Als je dat hebt, tenminste.


Snijd je quesadilla in vier partjes en serveer op een bordje, eventueel met een lekkere dipsaus (guacamole?). Voor mij en mijn moeder was dit voldoende (lees: we knapten bijna uit elkaar) als avondeten. Maar je kan het natuurlijk ook als lunch serveren. Het was echt yummy in the tummy!


Eet smakelijk! Ik bedoel, Que aproveche!

Until next time,
Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter