zaterdag 3 september 2011

Illamasqua Event - Theatre of the Nameless

Gistermiddag was Illamasqua's allereerste internationale Blogger Event en wij Nederlanders hadden geluk dat dit in Amsterdam mocht plaatsvinden! Illamasqua heeft dit najaar een nieuwe collectie uitgebracht genaamd Theatre of the Nameless, ge├»nspireerd op de theatrale 1920s in Berlijn. Duistere clubs, exotische danseressen, veel drama en donkere kleuren als aubergine, donkergroen en kersenrood. Hieronder een aantal foto's voor een sfeerimpressie van het event.
Het Event werd gehouden in het sfeervolle Sebastian's Hotel aan de Keizersgracht te Amsterdam. De ruimte paste perfect bij de look & feel van Illamasqua. Ik had Nena meegebracht als +1 en omdat ze de laatste tijd op mijn site is verschenen werd ze ook herkend, erg leuk! We werden ontvangen door Alex Cummings, de PR lady van Illamasqua, die zelf ook prachtig (en apart) opgemaakt was. Illamasqua heeft niet voor niets 'Make-up for your alter ego' en dit Britse merk staat dan ook bekend om hun artistieke looks. Ik vind ze echt fantastisch en heel inspirerend! Er zijn maar weinig merken met een donkergroene lipgloss, een knalpaarse lipstick en een steenrode pigment.

Alex vertelde ons de geschiedenis van Illamasqua en liet ons een video zien waarin de nieuwe collectie aan ons werd geshowd. Hierna mochten we 'los' en konden we alle nieuwe producten bekijken en swatchen. Ook was er een senior makeupartist, Daniel, aanwezig die een model erg kunstig aan het opmaken was.


Illamasqua senior artist Daniel

Alex Cummings

ik met de aparte donkergroene gloss

De nieuwe producten uit de Theatre of the Nameless collectie zijn inmiddels te vinden op de Illamasqua website (klik). Na afloop van het event kregen we hele gulle goodiebags mee met een aantal producten van deze nieuwe collectie (en ook een paar van eerdere of de vaste collectie). Nena en ik konden ons niet bedwingen en hebben alles in de trein uitgepakt, geswatched en op de foto gezet.


Theatre of the Nameless heeft 4 nieuwe lakjes uitgebracht met een speciale rubberen finish. Rubber, denk je nu? De finish is niet mat, niet glanzend en heeft inderdaad een rubberlook, zoals je hieronder op de swatch kunt zien. Ook de dop van deze lakjes is speciaal van rubber vervaardigd. Echt cool en een echte musthave voor nailpolish lovers!

Faux Pas

Drench en Kontrol

swatches Kontrol (boven) en Drench (onder)

Shimmer Blusher in Ambition

Nena kwam erachter dat de shimmer blusher een overspray heeft - dat is dan wel een beetje jammer! Maar de kleur is erg mooi en goed zichtbaar op de wangen.

Cream Blush in Rude

De Cream Blush is nu al favoriet bij Nena. Het veegt goed uit en geeft een mooie, subtiele look. Het is wel echt een creme dus het is extra fijn voor een droge huid. Het blijft ook goed zitten. Ze was al een tijdje benieuwd naar cream blushes, maar die had ik nu eenmaal niet in huis, en nu kon ze het eindelijk uitproberen en ze is om! Deze kleur staat lekker fris en is echt prachtig! Een aanrader.

Cream pigment in Androgen

Cream pigments zijn dikker en 'stroever' en vinden we zelf minder geschikt voor de wangen. Als lipbalm  vinden we dit beter geschikt, maar het is ook op de rest van je lichaam te gebruiken.

Precision ink in Havoc (aubergine/bruinrood) en daaronder Ambition, Rude en Androgen

Zelf ben ik helemaal fan van de Precision Ink. Het is een eyeliner die aanbrengt met een stiftje, mijn favoriete soort eyeliner, en de kleur is echt wow! Weer eens wat anders dan zwart. En het allerbeste: het blijft vastzitten als een muur! Echt je kan wrijven wat je wil, maar het gaat er niet vanaf. Perfect!Het was leuk dat Illamasqua naar Nederland wilde komen en ik vond het leuk om Nena mee te nemen. Ik vertel haar altijd over events en nu kon ze het eindelijk een keertje zelf meemaken. Ze vond het erg leuk dus misschien neem ik haar wel vaker mee! Ze vind het super om andere bloggers te ontmoeten.

Illamasqua is helaas niet te koop in Nederland, maar wel online te bestellen via Illamasqua.com of Asos.com. Mocht je op vakantie gaan naar Amerika, dan kun je het wel vinden in de Amerikaanse Sephora's. 

Wat vinden jullie van Illamasqua en deze nieuwe collectie? Ik zal snel een look maken geinspireerd op de looks van Theatre of the Nameless.

Until next time,
Serena Verbon