vrijdag 23 september 2011

How-to: Zomergarderobe naar herfstgarderobe

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat fashion betreft heb ik liever de zomer. Ik ben dol op jurkjes, rokjes en shorts! Om jezelf niet 100% over te geven aan de herfst kun je daarom best je favoriete zomer items blijven dragen, maar dan met een herfst make-over. Na de klik laat ik zien hoe je zomerse outfits omtovert tot een outfit die beter bestemd is tegen kou, gure wind en regen.






Mijn zusje Tara liet het al eerder zien op KittehsCupcakes.com, een filmpje waarin ze zomerse kledingstukken aanpast tot warmere herfst outfits. Ik heb het filmpje hieronder voor jullie gekopieerd, omdat ik hem zelf erg handig vond voor inspiratie:


Wat Tara doet is haar zomerse tops combineren met een warm vest en een broek. Korte shorts en bodycon rokjes worden warmer door er een panty of maillot onder te dragen. En als het echt wat kouder is kun je er een warme bijpassende sjaal bij dragen. Simpel toch!

Strapless dress + longsleeve body + legging + laarsjes = herfst outfit!
Voor dit idee heb ik me laten inspireren door die jurkjes die je nu veel op Asos.com ziet, een bodycon 'strapless' jurkje met een dichte bovenkant van gaas of kant. Bij deze jurkjes zit alles gewoon aan elkaar vast, maar ik bedacht me dat je een zomers strapless jurkje ook gemakkelijk kon combineren met een longsleeve zodat het in de herfst ook goed draagbaar is.



Op de foto hierboven (rechts) draag ik mijn jurkje met een zwarte kanten body en een zwarte legging, gecombineerd met imitatieleren laarsjes van Van Haren. Hieronder mijn inspiratie voor dit idee.

inspiratie

Op deze manier kun je je zomerse jurkje gemakkelijk in de herfst dragen. Wel is het belangrijk om jurkjes te kiezen in een neutrale kleur en print. Mijd dus drukke, felgekleurde printjes (zoiets als de Hawai print of kleurrijke bloemenprintjes) omdat deze onmiskenbaar 'zomer' uitstralen. Neonkleuren, pastelkleuren en typische zomerkleuren zoals fel turkoois of koraal kun je ook beter laten rusten. Ga voor wit, zwart, nude, bruin of andere donkere kleuren. 

Denk ook aan accessoires zoals bolhoedjes, flaphoeden, panama hoeden, sjaals in het haar, mutsen, oorwarmers, tulbandjes, barets, etc. Deze items maken van een zomerse outfit meteen een echte najaarslook.

De kleuren van dit najaar zijn warme, rijke kleuren zoals robijnrood, smaragdgroen, mosterdgeel, bordeaux en kobaltblauw. En de luipaard- en paisleyprint! Samen met metallics (goud, zilver, brons) vormen zij de basiskleuren van het najaar 2011. Je ziet deze kleuren overal in de winkels hangen. Door kledingstukken in deze trendy najaarskleuren te combineren met zomerstukken in een neutrale kleur creĆ«er je de perfecte herfstoutfits, zonder dat je een hele nieuwe garderobe hoeft aan te schaffen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Dragen jullie je zomerse kledingstukken nog lang door tot in de herfst?

Until next time,
Serena Verbon