dinsdag 13 september 2011

Bereid je voor op de herfst!

De blaadjes aan de bomen verliezen hun groene kleur, het regent steeds vaker en je wordt bijna van je fiets geblazen. Ja hoor, het wordt weer herfst! Na de klik vind je tips voor een aantal 'fall essentials' zodat je goed voorbereid de herfst in kan gaan.
Waterproof mascara - ken je dat? Terwijl je jezelf van A naar B verplaatst met de fiets begint het ineens te hozen. Of het is mistig. Of het miezert een ietsiepietsie klein beetje.  Eenmaal op bestemming B aangekomen kijken mensen je aan alsof je een losgeslagen wasbeer bent. Sterker nog, je kijkt in de spiegel en je ziet er ook nog eens uit als een losgeslagen wasbeer. Bummer! Waterproof mascara doet in een flinke stortbui geen wonderen, maar blijft wel veel beter zitten dan 'normale' mascara in lichte regenbuitjes of bij mist. Aanschaffen dus die handel!

bron: theaustinbetty.com

Lippenbalsem - Jaha, in de herfst/winter is je huid altijd een stuk droger, dus ook je lippen hebben wat extra's nodig. Verzorg ze goed met een vette, moisturizing lippenbalsem om droge, gesprongen lippen te voorkomen. Last van velletjes? Probeer een lip scrub, bijvoorbeeld die van In De Watten (klik). Stop een lekkere lippenbalsem in je tas of zak, zodat je hem altijd bij de hand hebt.

mijn Estee Lauder lipbalm

Paraplu - Je weet het maar nooit in Nederland, maar in de herfst is het 9 van de 10 keer raak. Regen. Niets aan te doen, maar wel handig als je dan een parapluutje bij de hand hebt. Stop zo'n klein mini-formaatje in je tas, zodat je altijd voorbereid bent op een flinke hoosbui. NB. Niet gebruiken bij bliksem en pas op met hevige wind! Trouwens, een paraplu kan ook heel gezellig zijn...


Zadelhoes - Ik weet niet hoe het met jullie fiets gesteld is, maar mijn zadel is lek. Als het heeft geregeld en ik ga fietsen dan heb ik een natte plek op mijn bips. Not so charming, en bovendien erg nat en plakkerig, bah! Sowieso is je fietszadel na een flinke stortbui zeiknat, en om nou met een goed absorberende keukenrol in je handtas rond te lopen is ook zo wat. Daarom is een zadelhoes zo'n perfecte uitvinding! Je kan ze kopen in allemaal leuke kleurtjes en printjes, maar heel vaak worden ze ook gratis uitgedeeld, dus doe er je voordeel mee. Wel van je fiets afhalen en in je tas stoppen nadat je hem hebt vastgezet, want aan een natte zadelhoes heb je ook zo weinig...


Minihaarborstel - Wind. Ik heb er niet zo veel mee. Sure, vroeger toen ik nog een klein meisje was die graag wilde vliegeren was wind vet tof, maar nu heb ik er niet meer zo veel mee. Behalve als ik de wind in mijn rug heb. Anyways. Wind. Heel vervelend als je net je haartjes mooi in model hebt gebracht. Zeker in combinatie met het fenomeen regen. Een haarborstel in je tas zorgt ervoor dat jij je haren weer fatsoenlijk uit de klit kan halen en enigszins terug in model kan brengen. Vaak bevatten ze ook nog een klein spiegeltje, helemaal ideaal!

Wattenstaafjes, zakdoekjes of tissues - wattenstaafjes om je uitgelopen make-up te corrigeren en zakdoekjes of tissues om je natte hoofd mee te deppen. Deppen dus, want met wrijven haal je alle make-up van je gezicht af of verplaats je het naar plekken waar het oorspronkelijk niet hoort te zitten.

Cirkel sjaal - je weet wel, zo'n sjaal 'in een rondje'. Zegmaar, een sjaal die aan elkaar vast genaaid zit en die je zo'n 2 tot 3 keer om je nek kunt slaan. Ideaal, want zo'n ding zit gewoon als een ketting om je nek en kan dus nooit wegwaaien. Is het niet zo koud en nat, dan hang je hem gewoon fashionable nonchalant om je nek. Begint het koud te worden, dan sla je hem lekker 3 keer om je nek heen. En begint het te regenen? Dan trek je hem over je hoofd heen.

enkel en nonchalant om de nek, als fashion accessoire

drie-dubbel en lekker warm, bij koud en guur weer

Over je hoofd heen gedragen, bij regen en koude wind

Stevige stappers - Leave the Vans! Het is geen zomer meer ladies, dus laat die dunne katoenen gympies voor wat ze zijn en trek gewoon goede winterboots aan. Gevoerd met schapenwol (lekker warm), een goed profiel (want: natte herfstbladeren zijn glad!) en van waterafstotende materialen zoals leer of rubber. Afgelopen herfst zag ik veel meiden lopen met van die hippe regenlaarsjes. Mooie chique Hunters of juist met vrolijke printjes en kleurtjes. Draag bij regen alsjeblieft geen stoffen gympen (zoals All Stars of Vans) want die zuigen het water op en drogen heel langzaam, zodat jij de rest van je dag met natte, onderkoelde voetjes rondloopt. Niet fijn.

rode Hunter boots zijn zowel praktisch als fashionable

Handcreme
- stop je favo tube handcreme (of zo'n mini tubetje) in je handtas. Zo heb je altijd iets bij je wanneer je droge handen krijgt, en die worden in het najaar altijd sneller droog. In het najaar is tevens de kans op statisch haar groter. Pak wat handcreme in je hand, echt een heel klein beetje, wrijf je handen samen en verdeel het lichtjes over je statische haar om je haren weer plat te krijgen. Multifunctioneel!

mijn tubetje handcreme van Love & Toast

Ok, dat waren mijn tips om je zo droog mogelijk de herfst door te komen. Stop enkele van deze dingen standaard in je tas en let goed op het weer voordat je de deur uitstapt. Kijk naar buiten en check desnoods buienradar.nl, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We ontkomen nu eenmaal niet aan die gure, natte herfst, dus kun je maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn!

Hoe bereiden jullie je voor op de herfst? Hebben jullie nog aanvullende tips, zo ja, deel ze dan gerust in de comments.

Until next time,
Serena Verbon