zondag 14 augustus 2011

SOS Beauty Survival


Je bent buiten de deur en ineens word je spontaan uitgenodigd voor een red-carpet event. Of je moet op de thee bij de koningin. Of bij Brad Pitt. Nee, bij Pierce Brosnan (ik ben een grandpa lover). Nee, je ziet in de verte die gast aankomen waar je al maanden verliefd op bent. Of je ziet je ex aankomen met zijn arm om de middel van zijn nieuwe vriendin. En die nieuwe vriendin is Doutzen Kroes. Je haar is een ramp, je stinkt en onderin je tas vind je alleen een ouwe lipgloss en een uitgedroogde mascara. What to do?!Vlieg de eerste de beste plee in. Remember, je hebt niets bij je. Dit is Ray-Mears survivial in de urban jungle op z’n best. Er zijn dus geen regels meer. Alles mag en alles kan. Sterker nog, alles moet. Dit is een emergency!

1. Anti-stink
Bij gebrek aan deo is het geoorloofd om de zeepdispenser van de muur te slopen en de laatste druppel zeep te gebruiken om jezelf mee te wassen. Even opschuimen tussen je handen en was je oksels lekker fris. Dep ze droog met die papieren wegwerp towels. Of wc papier. Gooi vervolgens een plens ijskoud water in je gezicht. Dit stimuleert de bloedsomloop en geeft je gezicht een healthy glow. 

Zit er wat tussen je tanden? Trek een haar uit je hoofd en gebruik het als flossdraad. Of gebruik een losgeraakt draadje van je t-shirt. Spoel je mond met koud water voor een frisse adem en neem een tictac, smint of kauwgompie (er ligt er vast nog wel een onderin je tas) voor extra freshness.


2. Ogen
Als de goden je goed gezind zijn heeft de wc een kraan met warm water. Zorg dat het water bloedheet is en hou hier je mascarahuls een paar minuten onder. Alle opgedroogde mascara smelt en zo kun je weer aan de slag. Haal alles eruit wat erin zit!

3. Blush
Ogen? Check. Wangen. Hiervoor kun je je lipstick of lipgloss gebruiken. Tip je cheeckbones aan en smeer het uit tot je een gezond blosje hebt. Geen lipgloss bij de hand? Knijpen in die wangen. Net zo lang tot je 10 keer keihard 'Auw!' hebt geschreeuwd. Dan moeten ze roze genoeg zijn.


4. Lippen
Dezelfde lipgloss gebruik je natuurlijk ook voor je mond. Geen lipgloss? Op je lippen bijten. Net zo lang tot ze mooi roze zijn. Klinkt stom, maar zo deden de dames in Gouden Eeuw het ook. De MAC store was toen nog niet open dus ja, je moest wel.

5. Haar
Een borstel heb je altijd bij de hand: je vingers. Trek je klitten eruit en masseer met je vingers goed stevig je hoofdhuid. Hiermee zet je de haren omhoog en het geef je je haar weer wat volume. Als het een grote mess is (lees: vette wortels of klitten die er onmogelijk met je vingers uit te halen zijn) doe het dan in een staart of knotje. Je hebt vast nog wel een haarelastiekje onderin je tas of gebruik desnoods een rubberen elastiekje. Hoge nood? Trek je string uit en gebruik dit als elastiek voor in je haar. Jullie verklaren me nu vast voor gek, maar check de foto hieronder maar. Het valt niet eens op! Eigenlijk best cute met dat strikje zo.


De bovenstaande tips hebben mijn leven al een paar keer gered in noodsituaties. Ze zijn misschien wat hysterisch en over-the-top, maar ze werken wel. Ik moet toegeven, je ziet er hierna niet uit als een Hollywoodster. Maar ook niet meer als een verlepte crackjunk. Remember, de mooiste make-up van een vrouw is haar lach. Loop die WC uit met een glimlach van oor tot oor. Rechte rug, borst vooruit en stralen met die hap. Hoe zekerder jij je voelt, hoe mooier men je vindt.

Liefs, Angel (www.thebeautybakery.nl)