zondag 28 augustus 2011

How-to: From Desk to Date


Je bent een drukke, hardwerkende vrouw die amper tijd heeft om te daten, laat staan tijd hebben om na het werk naar huis te gaan om je om te kleden voor je date. Hoeft ook niet, want met deze tips kun jij direct vanaf je werk door naar je date (of etentje, of borrel, of feestje).







Het hangt natuurlijk een beetje van je baan af (op het lab mag ik dragen wat ik wil), maar voor sommige banen moet je behoorlijk netjes voor de dag komen. Om niet als een preuts trutje bij je date aan te komen zetten heb ik daarom een aantal tips verzameld waardoor je, met een paar aanpassingen aan je werk outfit, meteen door kunt vanaf je werk. En niet alleen voor een date, soms heb je ook meteen na je werk een feestje, etentje of gewoon een leuke borrel. What to do?

Ten eerste je kleding. Als jij in nette bloesjes, blazertjes en pantalons op je werk rondloopt moet daar wat aan gedaan worden, het mag namelijk wel een beetje feestelijker allemaal. Trek die ochtend vast een mooie feestelijke top onder je blazer aan. Heb je dat al gedaan. Als je je benen wil laten zien (sexy, oeh la la!) neem je een minirok mee naar het werk, houd je ze liever bedekt dan is het gewoon een kwestie van je blazer uittrekken. 


Jurkjes zijn ook altijd een goed idee. Combineer je jurkje op je werk met comfortabele flatjes of nette pumps en een eventueel blazertje, vestje of overslagblouse. Verruil je werkschoenen voor killer heels (of mooie sandaaltjes) als je op date gaat en trek je blazer uit. Denk aan accessoires! Doe een mooie tailleriem om, draag een statement jewelry piece (een grote opvallende ring, glinsterende oorhangers, lekker veel bangles of een mooie ketting) en verruil je schoudertas voor een chique clutch. 

Kort samengevat, denk aan het meenemen van;
  • killer heels, sexy pumps, mooie sandaaltjes
  • een clutch of kleiner uitgaanstasje
  • statement jewelry
  • eventueel een tailleriem
  • eventueel een minirok


Kleding. Check. Nu je haar en make-up nog! Stop die ochtend in je tas: 
  • een haarborstel
  • een mini verpakking haarspray (schuimgel, haar volume poeder)
  • haarserum
  • eventueel elastiekje en haaraccessoire
  • lipgloss of -stick
  • oogpotlood
  • mascara
  • donkere oogschaduw
  • wattenstaafjes
  • blush 
  • blending brush
  • deodorant (mini verpakking)
  • tasverstuiver met je favoriete parfum, of een parfum sample
  • spullen voor een frisse adem, zoals een tandenborstel, Smintjes, mondpray (wat jij graag gebruikt)
  • eventueel ook liquid eyeliner, concealer, bronzer en een stippling brush



Na het werk duik je meteen het toilet in. Je haren maak je klitvrij met je haarborstel en geef ze wat extra shine met een beetje haarserum. Vervolgens spray je haarspray of breng je schuimgel of poeder aan bij je haarwortels voor wat meer volume in je haar. Als het eenmaal in model zit spray je er haarlak overheen, zodat het hopelijk zo blijft zitten de rest van de avond. Ga je chic dineren? Draag het dan juist vast, bijvoorbeeld in een strakke knot. Fleur het geheel op met een mooie haaraccessoire.

Kapsel pimpen: 5 minuten

Je make-up geef je even een upgrade. Je everyday look wordt simpelweg een feestelijke avondlook door er meer make-up overheen aan te brengen. Geef je gezicht een touch-up door opnieuw lipgloss en blush aan te brengen. Ga voor lipstick als je denkt te gaan zoenen, want mijn ervaring is dat jongens lipgloss maar vies vinden plakken! ;-) 

Als je last hebt van donkere kringen of oneffenheden breng dan ook opnieuw concealer aan, gevolgd door een vleugje bronzer.

Touch-up tijd: 5 minuten

Je ogen laat je extra opvallen door donkere oogschaduw (donkerbruin als je al bronze of peachy tinten draagt of zwart als je taupe, grijs of andere kleuren draagt) aan te brengen in je crease en onder je ogen. Ik breng het vaak gewoon aan met een wattenstaafje. Blend de donkere schaduw mooi uit met je blending brush. Pak opnieuw je wattenstaafje en breng de donkere schaduw hiermee wat dikker aan onder je oog. Smudge het mooi uit voor een smokey effect. Omrand je ogen en eventueel ook je waterlijn (boven en onder) met een zwart of donkerbruin oogpotlood. Voor een sexy oogopslag kun je eventueel een winged eyeliner lijntje aanbrengen met een liquid eyeliner. Breng nog wat extra laagjes mascara aan (pas op voor spinnenpoot effect!) om de look compleet te maken.


Feestelijke ooglook: 5 minuten

Nu alleen nog wat deodorant onder je oksels, een lekker geurtje opsprayen en je adem verfrissen en je bent er helemaal klaar voor. Binnen een kwartier ben jij party proof en klaar om die leuke date aan de haak te slaan. Deze manier, het van tevoren bedenken wat je gaat aantrekken en het inpakken van touch-up en opfris items, scheelt je heel veel tijd. Als je eerst nog helemaal naar huis moet om daar te bedenken wat je aan gaat trekken en hoe je je gaat opmaken ben je zo dik een uur verder.

gebruikt: concealer, blush, lipgloss, zwarte oogschaduw, zwart oogpotlood en mascara

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Bij mij kwam het best vaak voor dat ik vanuit mijn werk door moest naar een pers event en dan paste ik deze tips altijd toe. Soms deed ik het ook gewoon in de trein in plaats van op mijn werk, nog beter! Succes, drukke dames. Als jullie zelf nog goede tips hebben, deel ze dan vooral in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

bron foto's; marieclaire.com, shopbop.com, flickr.com/photos/emmalola/3879968969/