zondag 7 augustus 2011

10 reasons why it's awesome to be a girl!

Heerlijk vind ik het! Ik heb het altijd al geweldig gevonden dat ik een meisje ben en dat ik 2 jongere zusjes heb. Spelen met poppen, jurkjes aan, haren vlechten, koekjes bakken, cupcakes versieren, parfum miniaturen sparen en roze L.A. Gears met lichtjes. Jep, ik zou niet willen ruilen met een jongen. Sure, je kan dan wel overal heel gemakkelijk plassen, maar het is vele malen cooler om een meisje te zijn. Hieronder heb ik mijn 10 redenen opgeschreven waarom ik het totally awesome vind om een meisje te zijn. Deel je eigen redenen gerust bij de comments!
1. Vrouwen zijn slimmer, leven langer en zijn sneller volwassen en zelfstandig. That's right boys. Jullie kunnen nog veel van ons leren. De 2 hoogste IQ's ooit vastgesteld behoorden toe aan vrouwen. Vrouwen worden gemiddeld echt ouder dan mannen en dat wij sneller volwassen zijn, tja, daar zijn geen grafieken en statistieken voor nodig, lijkt me. 

2. Vrouwen hoeven niet te vechten om een ruzie op te lossen, we just hug it out! We voeren heel beschaafd een gesprek, huggen, huilen, eten een berg chocola and it's all better. In de meeste gevallen dan.


3. Vrouwen kunnen de kleding van hun partner aantrekken, terwijl het andersom een beetje awkward zou zijn (tenzij je partner ook een vrouw is). Het is zelfs fashionable! De boyfriend jeans, de boyfriend blazer of draag zijn overhemd als tuniekje/jurkje, het kan allemaal. En zoiets als een girlfriend blouse of een girlfriend dress zie je nou nooit op de herenafdeling hangen. Verschil moet er zijn.


4. Wij vrouwen mogen ongegeneerd huilen (lees: tranen met tuiten) tijdens zielige stukjes in films en series. Het is ook geoorloofd bij Oprah, Extreme House Make Over en Spoorloos. Als je ongesteld bent mag je om alles huilen. Werkelijk. Alles.

5. Vrouwen hoeven zich niet druk te maken om echte mannenklusjes. Daaronder valt: spinnen weghalen, vuilnis buiten zetten, fietsband plakken, BBQen, alles fixen wat met de auto of elektronica te maken heeft, spijker in de muur slaan, plankjes ophangen, koffie/thee zetten, wc-bril voorverwarmen, tuinhek dichtdoen in het pikkedonker, het licht van de slaapkamer uitdoen, het wekkeralarm uitdrukken, afwassen en voetmassages geven.


6. Mannen zwichten voor vrouwen die hun charmes in de strijd gooien. Of huilende vrouwen. Met een beetje geflirt of een flinke huilbui krijgen wij zo goed als alles voor elkaar! En doe nu maar niet alsof jij dat nooit zou doen, ooit komt er een moment in je leven waarin je in een situatie zit waarbij het verrekte handig is dat je een vrouw bent en dan ben je blij dat je je dit artikel nog zo goed herinnert! 

7. Als mannen een jong ding daten dan zijn het ouwe snoeperds! Viespeukjes! Maar als een vrouw een toyboy heeft dan is ze een doorgewinterde cougar. Een vrouw van de wereld! Dan heeft ze dat 'goed geregeld'. 


8. Gevoel voor richting hebben we dan misschien niet, maar als er ergens een spiegel te vinden is dan weten wij als eerste waar. Ook voelen wij ons niet beschaamd of zijn we te koppig om de weg te vragen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, right? 

9. Make-up & schoenen. Enough said.10. Je hoeft je nooit druk te maken of je kind wel echt van jou is. Natuurlijk is het van jou!

Welke dingen kun jij nog meer verzinnen die het leuk maken om een vrouw of meisje te zijn? Deel het in de comments!

Until next time,
Serena Verbon