donderdag 21 juli 2011

Tip: Restaurant Vandaag

Laatst heb ik kennis gemaakt met restaurant Vandaag. Ik kende het restaurant nog niet hoewel het toch al een jaar langs de A2 gevestigd zit, net buiten Utrecht. Hun concept: vooraf betalen en zoveel eten als je wil. Met topchef Paul Verheul aan het roer, een gevarieerde keuze uit diverse soorten keukens en patisserie gemaakt door Charl Odijk kan het ook niet anders, restaurant Vandaag is een absolute aanrader!

Restaurant Vandaag ligt aan de A2 tussen Utrecht en Amsterdam (achter die kunstige glazen geluidswal) aan Proostwetering 80. Het ligt dichter bij Utrecht dan bij Amsterdam, maar toch komen er veel mensen vanuit Amsterdam speciaal naar Vandaag toe, werd mij verteld. Restaurant Vandaag zit gevestigd op de eerste verdieping in een gebouw genaamd 'Food Spot', waar nog veel meer restaurants gehuisvest zijn. Vandaag werkt met vaste prijzen, zoals je hieronder kunt zien. De keuken is open tot 22.00u en wij kwamen om 20.00u aan, dus betaalden we per persoon €27,95. Dit is inclusief drinken (frisdrank, luxe koffie's en thee). Dit is overigens een wat duurder zomertarief, na de zomer zal dit €24,95 bedragen.

Als je een biertje, wijntje of een andere alcoholische versnapering wil dan kun je van te voren de Proostpas aanschaffen. Dat is een pas waar bijvoorbeeld een tegoed van €10 op staat en elke keer als je iets besteld of tapt dan wordt er een bedrag van je pas afgeschreven. Tegoed op? Dan kun je het weer opwaarderen bij de receptie. Echt een slim concept!


Restaurant Vandaag is niet perse heel intiem, maar wel stylish en sfeervol. Het is een vrij grote ruimte, maar ze hebben deze ruimte slim ingedeeld met allerlei hoekjes en zitjes, zodat het niet op een grote vreetschuur lijkt. Er valt veel licht naar binnen, wat fijn is, en van het geluid van de snelweg hoor je helemaal niets.

De wijnkoeler is een apparaat die speciaal is ontwikkeld om elke wijnsoort op de juiste temperatuur te serveren. Als je je pasje in de wijnkoeler duwt en je keuze hebt gemaakt wordt er met een druk op de knop een vol glas wijn via een slangetje uit het desbetreffende tapje gepompt. Very high-tech!Het patisserie eiland was gewoonweg amazing! Ik was vooral erg te spreken over de creme brulee die ter plekke wordt geflambeerd. De smaak was romig, vol en je proefde echt die vanillesmaak. Best creme brulee ever! Goddelijk! Daarnaast lagen er ook heerlijke petit fourtjes, soesjes, flensjes (heerlijk met zelfgemaakte vanillesaus), brownies en allerlei lekkernijen om in de chocoladefontijn te dippen.

Naast de patisserie afdeling had je ook een eiland met anti pasti, sushi en koude visgerechten, pasta en pizza (dit wordt ter plekke bereid), Aziatisch wokken (dit wordt ter plekke voor je gewokt), BBQ (dit wordt ter plekke op het rooster gelegd), een fruitbuffet, een kinderhoek en verder een teppanyaki plaat waar er verse vis en vers vlees voor je werd klaargemaakt.Ondanks het 'all you can eat' concept is de kwaliteit van het eten echt van goede kwaliteit. De St. Jacobsschelpen en de vis van de teppanyaki plaat waren lekker vers en ook over de zalm sashimi waren we erg te spreken. Het vlees van de grill zoals de spareribs was ook zeer lekker. Een absolute topper was het patisserie eiland met stuk voor stuk heerlijk klaargemaakte lekkernijtjes. We hebben helaas niet van alle soorten keukens kunnen proeven (wegens ruimtegebrek in onze buik), dus moeten we hier absoluut nog een keer terugkomen zodat we ook daar over mee kunnen praten. Wat ik ook wel luxe vond was hun koffiebar, waar je luxe koffie's en verse munt thee kunt bestellen om lekker mee na te tafelen.

Restaurant Vandaag heeft verder heel vriendelijk personeel en het restaurant zag er schoon en netjes uit. Er komen regelmatig persooneelsleden langs die bordjes komen ophalen. Mocht je dus lekker uit eten willen (met zijn tweetjes of met een grotere groep) tegen een redelijke prijs, dan kan ik je van harte restaurant Vandaag aanraden! Ik was echt aangenaam verrast door de ruime keuze en de kwaliteit van het eten.

Alle informatie over Vandaag lees je op hun website (klik hier). Leuk feitje: als je hier uit eten gaat op je verjaardag kost het je niets, dan mag je gewoon gratis eten!

Wanneer was jij voor het laatst zo enthousiast over een restaurant, en welke?

Until next time,
Serena Verbon