maandag 4 juli 2011

Sleek MakeUP - Oh So Special palette

Van het Sleek MakeUP Curacao palette uit de Caribbean collection was ik helemaal ondersteboven. Wat een pigment, wat een kwaliteit en dat voor een fijn budgetprijsje. Natuurlijk heb ik Sleek swatches gezien en lovende kritieken gelezen op andere blogs, maar bij mij is het eerst zien, dan geloven. Het 'Oh So Special' palette is een palette met minder felle kleurtjes vergeleken met het Curacao palette, wat het een stuk gangbaarder maakt. Het hoogtepunt uit dit palette is de gitzwarte Noir en het prachtige koraalroze Ribbon. Na de klik swatches en een look.





Het Oh So Special palette is een i-Divine palette, bestaande uit 12 kleuren oogschaduw met een matte en metallic/shimmer finish. De linkerhelft bestaat uit lieve, romantische kleuren waar roze en lila de boventoon voeren. De rechterhelft bestaat uit donkerder tinten zoals aubergine, petrol en zwart. Sleek heeft zich laten voor de kleuren uit dit palette laten inspireren door de make-up catwalk looks van onder andere Yves Saint Laurent en Nina Ricci.


backstage make-up Yves Saint Laurent

Aan de binnenkant van het palette bevindt zich overigens een brede spiegel, erg handy!


Beide helften zijn zowel apart van elkaar als gecombineerd te gebruiken waardoor je er zowel een neutrale everydaylook als een heftige avondlook mee kan creĆ«ren. Oh So Special is daarom een erg mooi, maar ook zeker een handig en functioneel palette. Je kan er alle kanten mee op.

bovenste rij: Bow, Organza, Ribbon, Gift Basket, Glitz en Celebrate
onderste rij: Pamper, Gateau, The Mail, Boxed, Wrapped Up en Noir


bovenste rij: Bow, Organza, Ribbon - onderste rij: Pamper, Gateau, The Mail


Bow, Organza, Ribbon, Pamper, Gateau, The Mail


bovenste rij: Gift Basket, Glitz en Celebrate - onderste rij: Boxed, Wrapped Up en Noir



Zijn de swatches niet amazing? Volop gepigmenteerd, I love it! Vooral Noir was even schrikken, ik zette een streep op mijn zusje arm (ze was er toevallig en haar huid is blanker en dus beter geschikt voor swatches, vind ik) en we zaten allebei met open mond naar haar arm te staren. Echt git en gitzwart, zoals je ziet. Dat zie je niet vaak, zelfs de zwarte kleur van Urban Decay is niet zo zwart. 

De linkerhelft van de kleuren is lieflijk roze en snoeperig. Wat een prachtige kleurtjes, ik wil het bijna opeten! Roze heb ik altijd al een lastige kleur gevonden om als oogmake-up te gebruiken. Ik was bang voor het 'hee, heb je gisteren gehuild ofzo?' effect. Als je snapt wat ik bedoel. Toch wilde ik me wagen aan deze tricky kleur. 

Hieronder heb ik een heftige avondlook gecreeerd met de kleuren Bow (off-white), Noir (gitzwart) en Ribbon (koraalroze). Ik kwam erachter dat Ribbon geblend met zwart Noir een mooie, donkerpaarse kleur oplevert. 




De oogschaduw is erg fijn in gebruik. Het is zacht, maar niet korrelig, goed gepigmenteerd en prima te blenden. Uiteraard moet je altijd uitkijken met fall-out, maar met deze sterk gepigmenteerde kleuren moet je haast nog beter opletten. De kleuren hieronder zijn minder fel als in het echt, dat komt door het gebruik van de flits. De look is het beste te zien in mijn video van gisteren en eergisteren (klik hier en hier).

Oorspronkelijk had ik deze look opgenomen op video, maar er ging iets mis waardoor ik mijn filmmateriaal onmogelijk kon importeren in iMovie. Bummer he! Er zijn veel requests geweest met de vraag of ik de look alsjeblieft opnieuw wilde filmen, dus vooruit. Ik ga binnenkort weer een poging wagen, maar dan neem ik misschien andere kleuren (ik probeer graag steeds nieuwe combinaties uit).

Overigens heb ik nergens kunnen vinden dat het hier om een limited edition gaat, dus het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een toevoeging aan het vaste assortiment. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar dat zou in elk geval heel goed nieuws zijn!

Sleek paletten kosten slechts €7,95 en zijn te koop bij diverse Nederlandse webshops zoals Boozyshop.nl. In de UK is Sleek gewoon in de Superdrug te koop, of via sleekmakeup.com.

Until next time,
Serena Verbon