vrijdag 29 juli 2011

Nisim F.A.S.T.-kuur

I love my hair! Zoals jullie weten ben ik dol op mijn lange, bruine lokken en ik verzorg ze dan ook erg goed. Elke wasbeurt krijgen ze een conditioner en ik gooi er regelmatig een voedend haarmasker of een speciale haarolie in. Een bezoeker wees me op de F.A.S.T. haarproducten van Nisim, producten die een snellere haargroei beloven. It sounds to good to be true, dus testte ik deze producten een maand lang voor jullie uit. Het resultaat en mijn ervaringen lees je na de klik.


F.A.S.T. staat voor Fortified Amino Scalp Therapy. De kuur bestaat uit een shampoo en een conditioner waarmee je je haren elke dag moet wassen voor een snellere haargroei. Nisim claimt dat de haren bij sommige personen tot wel 45% sneller zijn gaan groeien door hun producten. Mij was altijd verteld dat haargroei per persoon verschilt en dat het niet te beïnvloeden is met producten van buitenaf. Ik stond daarom nogal sceptisch tegenover deze F.A.S.T.-kuur.

Wat Nisim zelf zegt over hun F.A.S.T. kuur;

De F.A.S.T-kuur van Nisim heeft een natuurlijke samenstelling welke 100% veilig in gebruik is. Het is een 
gepatenteerde en effectieve mix van versterkte, essentiële vitaminen en aminozuren die het haarzakje van alle benodigde voedingsstoffen voorziet, welke specifiek nodig zijn om de haargroei te optimaliseren en zodoende te versnellen. Het regelmatig gecombineerde gebruik van beide op elkaar afgestemde formules geeft het haar en de hoofdhuid als het ware een intensieve 'boost' aan stimulerende, voedende, verzorgende en opbouwende werkstoffen, welke nodig zijn om het haar blijvend te stimuleren en sneller te laten groeien. De meeste gebruikers van de F.A.S.T-kuur van Nisim bereiken zichtbare resultaten binnen slechts 3 tot 4 weken! De werkzame ingrediënten hebben circa twee weken nodig om zich in de hoofdhuid op te bouwen, waarna de krachtige, haargroeistimulerende eigenschappen van de Nisim F.A.S.T-kuur snel zichtbaar zullen worden.


In het artikel 'Favorieten van Juni' gaf ik aan dat de Nisim F.A.S.T. kuur favoriet was bij mij, maar dat ik de producten nog niet lang genoeg getest had om een oordeel te kunnen geven over de haargroeistimulerende werking. Ik ben inmiddels een maand verder (het zou een paar dagen langer kunnen zijn) en ik kan dat oordeel nu wel vellen. 

Ik heb mijn haren de eerste 2 weken elke dag gewassen met de shampoo gevolgd door de conditioner. Na deze 2 weken waste ik mijn haren minder, maar wel minimaal 5 keer per week. Soms verving ik de conditioner voor het nieuwe haarmasker (niet op foto). Ik heb me in elk geval aan de 'regels en richtlijnen' gehouden die Nisim vermeldt op hun website voor het beste resultaat.

You know what they say, beelden zeggen meer dan woorden:

links is voor de Nisim F.A.S.T.-kuur en rechts is na


In de foto hierboven heb ik witte lijnen getrokken zodat jullie het verschil in haarlengte duidelijker kunnen zien. Ik heb mezelf doodgestaard op deze vergelijkingsfoto en de foto's zelfs over elkaar heen gelegd, dus ik weet bijna zeker dat de verhoudingen goed zijn zo en dat ze niet misleidend kunnen zijn. Ik draag hier wel verschillende BH's, dus probeer niet op het BH-bandje te letten.

Zoals je ziet zijn mijn haren in een maand tijd inderdaad langer geworden, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het niet spectaculair veel langer. Bij de meeste mensen groeit hun haar ietsje meer dan 1 cm per maand, en ik denk dat mijn haren niet veel langer dan dat zijn gegroeid, gezien de foto.Wat wel opvalt is de structuur van mijn haar. Het ziet er op de foto rechts stukken glanzender, gladder, vele malen gezonder en zachter uit vergeleken met de foto links. En dat is ook waarom ik de Nisim F.A.S.T. producten als favorieten van juni heb gekozen, het doet echt wonderen voor mijn droge haar. De producten van Nisim zijn eerlijk een van de beste haarproducten die ik tot nu toe heb gebruikt. Ondanks het feit dat Nisim mijn haren niet perse sneller laat groeien zou ik de producten zeker opnieuw kopen, vooral het haarmasker is erg fijn.

De prijzen en producten vind je in de Nisim webshop. De producten zijn niet low-budget en komen wat prijs betreft eerder in de buurt van salonproducten. Voor €32,50 heb je een grote fles shampoo en conditioner (360 ml per fles) waar je zeker zo'n 3 maanden mee doet. Als je het zo bekijkt vind ik de prijs nog best betaalbaar. De F.A.S.T. shampoo en conditioner hebben een aangename, niet al te overheersende geur die je haren laat ruiken alsof 'je net van de kapper komt'.Wat de haargroeistimulatie betreft, ik heb reviews gelezen van mensen die Nisim F.A.S.T. hebben gebruikt met succesvolle resultaten, dus misschien ligt het ook wel gewoon aan mij. Persoonlijk denk ik niet dat het mogelijk is om vitaminen en aminozuren van buitenaf in je haarzakjes door te laten dringen, maar hier zal ik me nog eens goed over buigen voor een volgend artikel. Anyways, mijn haartjes zijn dol op Nisim F.A.S.T. en ik kan jullie deze producten dan ook van harte aanbevelen. Mocht je haar er bij jou wel sneller door groeien dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen! Meer informatie lees je op de Nisim F.A.S.T. website.

Hoe staan jullie tegenover haargroeistimulerende producten, geloven jullie hier in? En denken jullie dat de haargroei van binnenuit gestimuleerd kan worden?

Until next time,
Serena Verbon