donderdag 14 juli 2011

How-to: Crazy Polkadot nail art


Een hele eenvoudige nail art tutorial vandaag met niets meer en niets minder dan simpele stipjes! Door de stipjes te layeren en vrolijke, contrasterende kleuren te gebruiken creëer je zo een grappig effect. Lekker kleurrijk voor de zomer! Helaas zit het weer in Nederland niet zo mee, maar met zulke vrolijke nagels fleur je je dag toch weer een beetje op. Of niet?


Wat heb je nodig? Het liefst een aantal dotting tools in verschillende maten. Ik heb er 4 die zorgen voor stipjes van verschillende grootte, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf een dotting tool maken. Ik heb hier bijvoorbeeld een sateprikker gepakt en in de nagellak gedoopt. Je kunt het laagje nagellak laten drogen en vervolgens opnieuw in de nagellak dopen. Herhaal deze stap totdat je een bolletje aan je sateprikker hebt gecreëerd die groot genoeg is voor stipjes.


Je kunt ook uiteinden van bobby pins gebruiken (van die eenvoudige bruine haarschuifjes) of een kapotte balpen. Mocht je graag dottings tools willen kopen, die van mij komen bij Mardy Makeup Shop vandaan.


Je kunt zoveel kleuren nemen als je wil, maar ik raad er minimaal 3 aan. Je kunt kleuren nemen die lekker afsteken of juist mooi bij elkaar passen. Ik koos voor Baby Orange en Smart Rose van Rituals en de witte nagellak van Mavala.


Hieronder heb ik de stappen in het kort omschreven:


1. Lak je nagels met een laagje basecoat gevolgd door een dekkend laagje van je basiskleur.
2. Plaats wat grotere stippen met je dottingtool in de kleuren wit en fuchsia.
3. Plaats wat kleinere stippen in de grotere stippen, wit in fuchsia en fuchsia in wit.
4. Plaats her en der wat kleine en middelgrote stippen tussen de vorige stippen.
5. Als alles goed droog is seal je de nailart met een goede, doorzichtige topcoat.

Eindresultaat:

Het is heel erg simpel - je zet in feite alleen maar stippeltjes - maar het effect is erg leuk en speels. Je kan dit ontwerp maken met alle kleuren die je maar wil. Felle, zomerse kleurtjes, lieve pastelkleurtjes of juist wat aardse tonen. Bedenk het maar!

Succes!

Until next time,
Serena Verbon