woensdag 13 juli 2011

Samantha uit Utreg - wie is dat nu eigenlijk?

Goeiedaggies! Jullie hebben haar natuurlijk gemist, Samantha uit Utreg, maar ze is weer terug en dit keer samen met haar nichtje Priscilla. Niet iedereen weet wie Samantha en Priscilla zijn, dus leg ik het jullie even kort uit na de klik.









Zo'n 2 jaar geleden zaten mijn vriendin Angel en ik op de bank te hangen en YouTube video's te bekijken. We stuitten op een video van een Amerikaans meisje die een parodie make-up tutorial doet van de typical American highschool girls. Ze gooit er een flinke dosis sarcasme tegenaan waardoor we er erg hard om konden lachen.


Deze video inspireerde ons om een zelfde soort make-up tutorial te maken, maar dan in het Nederlands. Geen highschool girls voor ons, maar een echte Anita. Zo'n heerlijk ordinair wijffie met zwarte lipliner en bijgetekende wenkbrauwen. We verzonnen het typetje 'Samantha uit Utreg'. Angel is opgegroeid in Utrecht (Overvecht, om precies te zijn) dus een plat Utrechts accent was geen moeilijke opgave. We bedachten allemaal leuke zinnetjes en anekdotes en schreven een soort mini scriptje. Een paar dagen later hebben we een filmpje opgenomen, 'Poeieren les 1' genaamd. Gewoon, met mijn doodsimpele digitale cameraatje in Angels huiskamer. In die tijd bewerkte ik alles zelfs nog met Windows Moviemaker in plaats van iMovie, dus de kwaliteit was om te huilen. Toch werd het een grote hit!


Ons YouTube filmpje werd erg goed bekeken. Het werd op tv vertoont bij Editie NL en zelfs MTV hing aan de lijn omdat ze wel interesse hadden in 'onze Samanth'. Achter de beautyschermen was Samantha ook een bekend figuur. Het filmpje werd onderling doorgestuurd naar alle personeelsleden van de Douglas, Ici Paris, MAC en Inglot. Mensen wilden MEER Samantha. We hebben toen een 2e filmpje opgenomen (dit keer in mijn oude slaapkamer) genaamd 'Smokie Ijs'.



Ook Smokie Ijs werd goed bekeken, maar om persoonlijke redenen hebben we de Samantha hype moeten stopzetten. Nu, 2 jaar later, is Samantha er echter weer klaar voor. Ze is terug (jullie konden haar interview met de schrijfster van haar favoriete boek een aantal weken geleden al zien), maar dit keer heeft ze haar nichtje Priscilla meegenomen om haar te assisteren/gezelschap te houden in haar filmpjes. En als jullie het nog niet doorhadden, ik ben dus die Priscilla :-)

We hebben samen een nieuw filmpje opgenomen gisteren die echt heel erg tof gaat worden. We hebben zelfs op locatie gefilmd! Erg spannend om zo verkleed over straat te gaat. Gelukkig was het hondenweer en was er niemand op straat te bekennen...hihi!

Hieronder een teaser van het nieuwe filmpje, die over afslanktips zal gaan (handig voor de zomer!). Het moge dus duidelijk zijn dat Samantha en Priscilla uit Utreg typetjes zijn, verzonnen door Angel en ik. Je moet ze vooral niet al te serieus nemen!





Until next time,

Serena Verbon