dinsdag 5 juli 2011

Cool gadgets for your blog!

Mijn blog, net als de meeste blogs, bevat voornamelijk foto's zonder al te veel poespas. Eenvoudige recht-toe-recht-aan productfoto's. Als je je blog wat artistieker en spannender wil maken dan bestaan er gelukkig een aantal geweldige sites waarmee je foto's heel gemakkelijk kunt bewerken tot echte kunstwerkjes. Na de klik een aantal van mijn favoriete sites op dit gebied.

Via deze site kun je 3 foto's uploaden die achter elkaar worden afgespeeld als een animated gif file. De beweging is een leuke afwisseling op je blog. Probeer verschillende poses met net een klein beetje verschil of juist een reeks van opeenvolgende gebeurtenissen met een flinke sprong ertussen. Gebruik props zoals zonnebrillen, hoeden of draag ineens felle lippenstift! Experimenteer er een beetje mee, het is erg makkelijk en leuk om te doen. 
pixlr.com/o-matic
Deze site vond ik via een andere blog die veel goede en creatieve fotografietips geeft, maar helaas ben ik vergeten hoe deze blog heet. Pixlr-o-matic is een hele gave site waarmee je foto's op een hele gemakkelijke manier kunt bewerken met speciale effecten. Nadat je een foto hebt geupload kun je onderin met het wiel (klik op het rode, gele en blauwe vak) selecteren welke effecten je aan de foto wil toevoegen. Het resultaat zijn 'weheartit' of Instagram-achtige foto's.


voor bewerking

na bewerking


Op deze site kun je elke foto omtoveren tot een polaroid, inclusief het vintage effect, de extra schaduw en het witte randje waar je ook nog een tekst op kan zetten met zwarte stift. Classic.
Deze site is echt lachen! Je kunt hier foto's uploaden die verwerkt kunnen worden in allerlei foto's. Je kan je eigen foto ophangen in bushokjes, laten afbeelden op billboards of laten vasthouden door Barack Obama. That's right. Je kan je foto ook uploaden als de omslag van een magazine zoals ELLE of Allure. Very cool! Zelf vond ik het onderstaande effect erg mooi en realistisch.
Ik hoop dat ik jullie weer leuke nieuwe idee├źn heb gegeven om je blog wat spannender te maken! Als jullie zelf nog leuke sites weten deel ze dan bij de comments.

Until next time,
Serena Verbon