donderdag 9 juni 2011

The Importance of Blush


Een tijdje geleden heb ik geschreven over het belang van de wenkbrauwen en vandaag wil ik het met jullie hebben over het belang van blush. Zowel de kleur als de plaatsing van blush spelen een belangrijke rol bij je uitstraling, de vorm van je gezicht en het uiteindelijke totaalplaatje. Ga je voor killer cheekbones of voor lieflijke appelwangetjes? En in hoeverre speelt de vorm van je gezicht een belangrijke rol in het aanbrengen van je blush?

Ovale of hart-vormige gezichtsvormen zoals die van Reese Witherspoon wordt aangeraden om blush tot helemaal bij de slapen aan te brengen zodat de jukbeenderen extra mooi tot uiting komen.

Mensen met een rond gezicht zoals Kirsten Dunst wordt ook aangeraden om blush aan te brengen richting de slapen. Omdat ronde gezichten vaak breed ogen kun je het gezicht wat 'slanker' maken door te shapen. Breng een matte blush aan onder je jukbeenderen in een paar tinten donkerder dan je eigen huidskleur. Breng ook wat aan op je kin.Vrouwen met een mooie, sterke kaaklijn worden squarefaced genoemd, vierkant dus zoals het gezicht van Demi Moore. Om het geheel wat te verzachten brengt men vaak blush aan op de appeltjes van de wangen.

Om lange gezichten wat te 'breken' wordt blush vaak horizontaal aangebracht, zoals je bij Liv Tyler kunt zien. Ook heeft ze blush of bronzer op haar neus, dit zorgt voor een optische verbreding waardoor haar gezicht minder langwerpig lijkt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer gezichtssoorten, maar dit zijn de meest voorkomende. Voor elke vorm raad men weer iets anders aan, maar uiteindelijk vind ik dat je zelf mag weten hoe en waar je je blush aanbrengt. Natuurlijk zijn deze aanbrengtips niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar soms is het gewoon een kwestie van uitproberen om te zien wat jou het mooiste staat en waar jij je prettig bij voelt.

Hieronder heb ik een aantal verschillende manieren van blush aanbrengen geprobeerd, soms in combinatie met shapen. De linkerfoto is steeds hetzelfde, zodat jullie extra goed kunnen vergelijken (zowel van links naar rechts als van boven naar beneden);

Links zonder blush, rechts is de blush schuin aangebracht tot aan de slapen (zoals bij een oval face). De blush is dus meer aan de buitenkant aangebracht. Ik vind het persoonlijk een beetje kaaltjes zo.

Links zonder blush, rechts is de blush zoals hierboven maar nu heb ik geshaped met MAC Harmony blush. Ik heb de blush nu ook onder mijn jukbeenderen aangebracht zodat ze er meer uit 'poppen'.

Links zonder blush, rechts heb ik de blush meer op de appeltjes van mijn wangen aangebracht, dus meer naar mijn neus toe. Ook heb ik hier gekozen voor een lieflijke roze kleur (Benefit's Posietint). Onder mijn jukbeenderen zit MAC Harmony als shapeblush. Ik vind dit al een stuk minder kaal en mijn gezicht krijgt zo wat meer kleur en ziet er gezonder uit.

Links zonder blush, rechts zoals hierboven maar dan heb ik extra MAC Harmony aangebracht op mijn neusbrug, het midden van mijn neus. Het maakt mijn gezicht en mijn neus minder lang en ik krijg er meteen een gezond bronzed kleurtje van. Wat een verschil he? Deze manier van aanbrengen heeft bij mij de voorkeur: appeltjeswangen in het roze met wat geshape op mijn neus en onder mijn jukbeenderen. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog steeds niet uit ben wat voor vorm mijn gezicht heeft. Het is niet langwerpig, niet rond, niet hartvormig, maar wat dan wel? Ik vind het niet super ovaal en ook niet super square, alhoewel ik best een sterke kaaklijn heb (maar niet zo prominent als die van Demi Moore). Ik denk dat ik tussen square en oval in zit. Squoval? In ieder geval lap ik die zogenaamde blush-regeltjes dus behoorlijk aan mijn laars, ha! 

Naast de manier van aanbrengen speelt kleur ook een grote rol, maar daar gaan we het een andere keer over hebben. Wat is jullie gezichtsvorm, en breng jij je blush aan zoals men aanraad bij jouw gezichtsvorm? En welke vorm gezicht heb ik volgens jullie?

Until next time,
Serena Verbon