woensdag 1 juni 2011

De 3 grootste beauty misdaden


Hoewel ik van mening ben dat iedereen lekker zelf moet weten hoe ze zich opmaken, zijn er een aantal beauty issues waar 99,99% van de vrouwen het met me eens zal zijn; de zogenaamde beauty no-go's. En daarmee bedoel ik manieren van opmaken waardoor je jezelf eigenlijk minder mooi maakt dan je bent. Het zou verboden moeten worden, sterker nog, je zou er voor opgepakt moeten worden! Een van de grootste misdadigers op beautygebied is onze goeie ouwe Samantha uit Utreg (wie kent haar niet?), om maar even een voorbeeld te noemen. Hieronder heb ik de 3 grootste beauty misdaden op een rijtje gezet voor jullie. Maak jij je er schuldig aan? Read on!


Wenkbrauwen
Oh boy, hiermee kan van alles misgaan! Een van de ergste beauty misdaden is denk ik het wegscheren van de wenkbrauwen om er vervolgens met een dik potlood (or worse, zwarte edding stift) een wenkbrauw overheen te kalken. Wenkbrauwen zijn belangrijk (zie deze post) voor je gezichtsuitdrukking. Te dun geĆ«pileerde wenkbrauwen, of wenkbrauwen met een onnatuurlijke vorm zijn niet erg flatterend voor je gezicht. Om niet voor altijd als een verbaasde of bitchy pornoster door het leven te gaan is het daarom erg belangrijk om goed te letten op je wenkbrauwvorm. 

De meeste vrouwen houden ervan als de wenkbrauwen natuurlijk ogen en een wat kleinere groep houdt er juist van om ze onnatuurlijk bij te tekenen. Mijn heldin Adora Bat Brat bijvoorbeeld scheert alles weg en tekent er rare, dunne, hoge en hoekige wenkbrauwen voor in de plaats. Het past helemaal bij haar gothic/scene queen look en ik vind in dit geval dan ook niet dat we kunnen spreken van een beauty misdaad. Sterker nog, ik vind het haar juist wel mooi staan!


Gezichts make-up
Een andere beauty misdaad is het aanbrengen van een foundation in zo'n stuk of 10 tinten lichter of donkerder dan je eigen huidskleur. Er ontstaat dan een heel onnatuurlijk 'masker' effect. Smaken verschillen, maar de meeste mensen houden toch wel van een natuurlijk ogende huidskleur. Tenzij je een geisha of een ganguro bent, uiteraard. 


Wat ik wel eens zie als ik door de stad loop zijn meiden met een ontzettend dikke cakelaag make-up, ik zie het van een afstandje al zitten. Het valt ten eerste op door de afwijkende kleur (het gezicht en de nek vertonen duidelijk verschil in kleur) maar ook ziet het er levenloos uit, er zit geen diepte in. Er wordt verder geen gebruik gemaakt van een blush, highlighter of een bronzer en het geeft dan echt zo'n porceleinen pop effect. Met het verkeerde licht zie je de make-up dan ook goed zitten, vooral als ze er na de foundation nog even overheen hebben gepoederd. Het poeder zie je tussen die donshaartjes en in fijne lijntjes zitten, waardoor je ook nog eens een stukje ouder lijkt. En daar zit niemand op te wachten...


Wat ik ook wel eens tegenkom zijn meiden met een te gele of een te roze foundation. Het is daarom goed om te kijken naar de ondertoon van je huid. De meeste mensen hebben een gele ondertoon. Een manier om te testen welke kleur ondertoon je huid heeft is de goud en zilver test. Leg om en om een gouden en een zilveren sieraad op je gezicht. Als je een gele ondertoon hebt dan staat het zilver killer en kouder op je huid dan het goud. Heb je een warme, roze ondertoon dan staat zilver mooier bij jou dan goud. Zelf ben ik overduidelijk geel (zoals bijna alle Aziaten).Naast de keuze voor te veel make-up of een afwijkende kleur make-up kan er nog meer fout gaan, namelijk het aanbrengen van te veel blush of te veel bronzer. Tja, ik heb het ook wel eens gehad omdat ik me in het halfdonker zat op te maken, maar er zijn mensen die het elke dag zo doen. Tenzij je een speciale eighties blush wil creĆ«ren of voor een Oh Oh Barbie look gaat, is dit niet bepaald een succes. Het komt heel clownesk en onnatuurlijk over, but again, smaken verschillen.Spinnenpoot mascara
Een uitgedroogde mascara of te vaak en te veel mascara aanbrengen kan leiden tot hele dikke, aan elkaar gekleefde wimpers die vaak ook nog eens een beetje buigen op het uiteinde, door de zwaarte van de mascara. Spinnenpoot mascara noemen wij dat, want de wimpers vertonen inderdaad veel overeenkomsten met de pootjes van deze insecten. Vaak zie ik spinnenpoot mascara bij meisjes die dan ook nog eens geen oogpotlood, eyeliner of wat anders op hun ogen dragen. Alleen bergen mascara, waardoor de spinnenpoten nog meer opvallen. Het geeft niet echt een natuurlijk effect en daarom vinden de meeste mensen het een no-go, maar vandaag las ik toevallig op style.com dat spider lashes een heuse make-up trend gaan worden dit najaar! Dus bereid je maar vast voor en gooi die oude, opgedroogde mascara nog even niet weg.Nogmaals, smaken verschillen. Als jij je happy en mooi voelt met spinnenpoot mascara, lekker veel bronzer en blush en een lichte foundation, so be it! Er zijn geen regels als het op make-up aankomt. Think outside the box (klik hier voor een inspirerend artikel)!

Bovenstaande voorbeelden worden over het algemeen gezien als een beauty misdaad, maar denk jij er ook zo over? Wat zijn in jouw ogen beauty misdaden?


Until next time,
Serena Verbon