dinsdag 24 mei 2011

Orabrush tongreinigerSinds kort schraap ik mijn tong. Ja, dat lezen jullie goed, na iedere poetsbeurt maak ik gebruik van deze Orabrush tongreiniger om mijn mond en adem nog frisser te houden. Uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de mensen kampt met een slechte adem. Dat is dus 1 op de 4 personen, dat is nogal wat! Wisten jullie dat slechte adem in 90% van de gevallen door bacteriën wordt veroorzaakt? En dat de meeste bacteriën zich bevinden op het achterste gedeelte van je tong?
Op het achterste, ruwe gedeelte van de tong kan een witgele aanslag zitten. Dat is een gevolg van normale afscheiding uit de neusholte. Deze afscheiding gaat stinken als het in contact komt met bacteriën uit de mond. Er is veel onderzoek gedaan naar slechte adem en de meeste specialisten raden dan ook aan om dagelijks een tongschraper te gebruiken om die aanslag te verwijderen, bij voorkeur voor het slapen gaan.Er bestaan verschillende soorten tongschrapers, maar de Orabrush ziet er nog het meest charmant en tandenborstel-achtig uit. Ik bewaar hem gewoon in mijn tandenborstelhouder. Wat ik doe is mijn tong voorzichtig borstelen met het borstelgedeelte om zo de bacteriën en restjes los te maken. Als je inademt steekt je tong automatisch wat verder naar buiten, dus als je helemaal achterin wil komen met de Orabrush kun je het beste diep inademen om vervelende kokhalsneigingen te voorkomen. Helemaal achterin bevinden zich de meeste bacteriën, dus zorg dat je dat gedeelte van je tong niet overslaat. 


Als je de Orabrush kantelt kun je nu echt gaan schrapen, van achteren naar voren. Je zal zien dat er gelige aanslag op je borstel zit (ewl!) maar dit is niet erg, iedereen heeft hier last van. Het belangrijkste is dat je die aanslag dus net hebt verwijderd en zo de kans op een slechte adem hebt verminderd.


Bekijk ook echt even dit korte filmpje hieronder waar de Orabrush Guy op een leuke manier demonstreert hoe belangrijk het is om een tongschraper te gebruiken:


De Orabrush is te koop via hun Nederlandse webshop (waar meer informatie en leuke reviewfilmpjes te vinden zijn) en kost €8,99 per stuk + €2 verzendkosten. Koop je er meer dan blijven de verzendkosten hetzelfde en worden de Orabrushes dus voordeliger. 

Het is een grote hit in Amerika en ik hoop dat de 'trend' deze kant komt opwaaien. We poetsen, spoelen en flossen, maar schrapen behoort bij de meeste mensen nog niet tot de routine. En dat terwijl daar juist de meeste bacteriën wonen! Maar ook na een flinke knoflookmaaltijd of een sigaretje schijnt de Orabrush de geur te verminderen. Go Orabrush! 


Ik heb geen slechte adem (behalve 's ochtends dan...) en dat wil ik zo houden ook. Doen jullie naast tanden poetsen nog iets extra's aan mondverzorging? 

Until next time,
Serena Verbon