maandag 23 mei 2011

News: Mooiere foto's, verbeterde site en meer artikelen

Een hele tijd geleden alweer kocht ik voor een prikkie een digitale spiegelreflex over van een collega van mijn nichtje. Een tweedehands ding van zo'n 8 jaar oud, want zoals het gezegde luidt 'op een oude fiets moet je het leren'. Er bleek iets te zijn met de oplader waardoor de batterij niet kon opladen, dus liet ik het ding in een hoekje van mijn huiskamer stof vangen. 


Zonde natuurlijk, dus gaf ik de camera aan mijn zusjes zodat ze mooiere outfit foto's konden maken voor hun eigen blog. Ze kochten via Marktplaats een nieuwe oplader en voila, het ding werkt weer prima. 

Inmiddels maken ze mooiere foto's dan ik en ze komen me dan ook regelmatig helpen. Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar enkele van mijn laatste post bevatten foto's gemaakt met de digitale spiegelreflex camera en wow, wat is dat mooi! Nu ik eenmaal heb gezien hoe het werkt en hoe veel scherper de foto's zijn die je ermee kan maken wil ik gewoon niet meer terug. Mijn roze digitale cameraatje lijkt wel speelgoed vergeleken met dit.

Vooral in zonlicht maak je de mooiste en scherpste foto's, echt geweldig! Ik zal dus vaker de camera van mijn zusjes lenen, maar uiteindelijk wil ik toch wel mijn eigen. Ik wilde eerst een nieuwe kopen, maar aangezien deze oude ook schitterende foto's maakt denk ik dat ik eerst eens Marktplaats afspeur. 

Het maken van kwalitatief betere foto's is iets wat ik al heel lang wilde doen om Beautylab.nl te verbeteren. Ik merk namelijk bij mezelf dat ik het veel prettiger vind om (beauty)blogs te bezoeken die mooie plaatjes hebben (dat verklaard ook meteen mijn weheartit verslaving...).


Verder ben ik bezig met een nieuwe site via Wordpress in plaats van Blogger, voornamelijk omdat het Wordpress comment systeem heel prettig is. Ik krijg van veel meiden de melding dat de comments van IntenseDebate over elkaar heen staan en dat is natuurlijk niet handig. Ik weet dat jullie graag mijn artikelen lezen, maar de comments zijn minstens net zo leuk! Dus dan weten jullie dat ik daarmee bezig ben.

Als laatste wil ik melden dat ik voortaan geen 2 maar 3 artikelen per dag wil plaatsen. Het zal niet elke dag feest zijn, maar ik ga mijn best doen om jullie op zoveel mogelijk dagen te verblijden met 3 artikelen. Het extra artikel zal wel een 'kort' artikel worden, zoals een beauty issue waarbij ik om jullie mening vraag, een celebrity outfit die jullie mogen beoordelen, een kort persbericht, een beauty quote, een korte mededeling of gewoon opmerkelijk nieuws. Dit extra artikel is puur voor de fun en zal geen diepgaande review zijn, maar uiteraard is het gewoon leuke entertainment voor jullie en NOG een reden om vaker terug te komen op mijn site.

Ik kom hele vaak leuke dingen tegen 'voor de site' maar dan is het net te kort om er een geheel artikel aan te wijden. Vaak is het ook recent nieuws en als je een week wacht met posten dan hebben talloze andere blogs het onderwerp al gebruikt voor hun eigen site, en ik blijf graag origineel. Vandaar dus, het extra artikel.

Op Twitter vroeg ik om jullie mening omdat ik graag vaste tijden wil gaan hanteren. Hier is het volgende uitgerold:

eerste artikel: 06:00u
extra artikel: 12:30u
laatste artikel: 17:30u

Als er die dag geen extra artikel verschijnt dan plaats ik het laatste artikel eerder, namelijk om 14.30u. Verder zullen filmpjes meestal als laatste artikel geplaatst worden, omdat de meeste mensen geen filmpjes op het werk kunnen kijken.

Zo, nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte!

Until next time,
Serena Verbon