maandag 16 mei 2011

My Mascara Face!

Hebben jullie je ook wel eens afgevraagd waarom we onze mond openen terwijl we mascara aanbrengen? Hoe hard ik het soms ook probeer, ik kan hem gewoon niet dichthouden. Soms pers ik mijn lippen op elkaar, maar na een tijdje gaat ie dan toch stiekem weer een klein beetje open. Weird, huh? Het ziet er echt een beetje stupid uit, maar gelukkig is dit fenomeen allemaal wetenschappelijk te verklaren!


Wij vrouwen zijn inmiddels wel gewend dat we met open mond voor de spiegel staan, maar mannen vinden het altijd leuk om er opmerkingen over te plaatsen. 'Heb je honger ofzo?' of een simpele 'Kan je dat echt niet met je mond dicht?'. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de jongens die ik ken schijnen zich er elke keer weer over te verbazen.

However, het mysterie is opgelost! De reden waarom wij onze mond openen is het volgende: de zenuwen die onze oogleden openen zijn verbonden aan onze mond. Dus, als we onze wenkbrauwen en oogleden omhoog trekken om zo beter mascara aan te kunnen brengen, gaat onze mond vanzelf mee. Zo simpel is het, we kunnen er niets aan doen!

Dit fenomeen behoort trouwens niet alleen toe tot vrouwen. Vraag een willekeurige man om mascara aan te brengen bij zichzelf en hij zal precies hetzelfde doen! Natuurlijk weigeren ze dit en dus zullen we er nooit achter komen. Maar wij weten wel beter ;-)

Hoe ziet jouw mascara face eruit? Is je mond gesloten, een klein beetje geopend, soms open en soms dicht (heb ik vrij vaak, maar volgens mij is dat omdat ik er dan over nadenk) of wijd opengesperd (bijna scary?). Tell me!

Until next time,
Serena Verbon