dinsdag 10 mei 2011

Hoe herken ik een beautyblogger?


Een van de meest gestelde (en onbeantwoorde) vragen luidt 'Waarom heb jij je nagels maar aan 1 hand gelakt?'. Nou beste mensen, dat is nu eenmaal het lot van een beautyblogger. Beautybloggers zijn namelijk swatchverslaafd. Het woord swatchen is al een 'vakterm' op zich, want voordat ik begon met bloggen kende ik swatch alleen nog maar als een horlogemerk.


Maar goed, swatchen dus. Het aanbrengen van een cosmeticaproduct op de huid, nagels of wimpers (of waar het dan ook zo'n beetje aangebracht hoort te worden) zodat wij (en jullie) een beter beeld hebben van de kleur, structuur, pigmentatie en kwaliteit. Zo in het potje of in het palette kunnen we het product namelijk niet goed beoordelen, want we willen weten of de kleur goed overkomt, of het goed dekt of sheer is, of het prettig uitsmeert enzovoorts enzoverder. Dat is hoe ik het fenomeen swatchen in mijn eigen woorden zou omschrijven. En zoals ik al eerder aangaf zijn beautybloggers dol op swatchen! Sterker nog, ik kan geen Douglas, Ici Paris, Etos of Kruidvat verlaten zonder te swatchen.


Ik kom dan ook regelmatig thuis met een hand vol streepjes en veegjes. Als ik swatches maak voor de site dan gebruik ik liever de binnenkant van mijn arm, omdat hier praktisch geen haar groeit en omdat de huid daar lichter is. Zo komt de kleur beter over en de meeste van jullie zijn ook niet zo getint als ik, dus lijkt me dat voor jullie makkelijker om te zien of de kleuren geschikt zijn voor jullie huidskleur.

Nagellak swatches zijn echt dreadful! Nagels lakken met een basecoat (ik wil geen gekke vlekken natuurlijk) gevolgd door een laag nagellak, foto maken, hop alles er weer af en van voren af aan beginnen. Soms swatch ik wel 8 lakjes per artikel, daar ben ik echt lang mee bezig! Daarom smokkel ik door alleen de nagels op mijn vingers te lakken en mijn duimnagel over te slaan, ik bedoel, die komt toch niet op de foto! Met nail art tutorials doe ik hetzelfde. Ik heb dan geen tijd om ook nog mijn rechterhand te lakken, dus lak ik alleen mijn linkerhand. Uiteindelijk gaat het erom dat ik jullie stap voor stap laat zien hoe een bepaalde nailart in elkaar zit, daarvoor hoef ik geen 2 handen te lakken.


In winkels swatch ik ook vaak (stiekem, want er zijn nooit nagellak testers!) nagellak. En omdat ik rechts ben doe ik dat altijd, vlug-vlug, op mijn duimnagel. Die is namelijk altijd wel vrij van nagellak omdat ik die nooit meeneem met swatches voor de site. Het komt daarom vaak voor dat mijn duimnagel zo'n 4 kleurtjes nagellak bevat terwijl mijn andere nagels weer een ander kleurtje hebben terwijl mijn rechterhand dan weer helemaal niets heeft. Nagellak over andere nagellak heen komt ook wel eens voor.

Tja, een gek gezicht misschien, maar dit zijn denk ik gewoon de kenmerken van een gepassioneerd beautyblogger. In filmpjes zie je me dan ook regelmatig met 1 gelakte hand en met een arm (en/of hand) vol swatches. Ik wil gewoon alles uitproberen en testen! Het komt ook regelmatig voor dat er ineens wordt aangebeld en dat de postbode een beetje verschrikt naar mijn armen zit te turen. Dan heb ik ze allebei volgekalkt met strepen! Ik ben ook een keer per ongeluk zo boodschappen gaan doen, hahaha! Ach ja. It's part of the job.

Zijn er onder mijn bezoekers ook beautybloggers die dit herkennen? En heb jij zelf wel eens iemand in een winkel als een gek zien swatchen? Zo ja, dan is er een grote kans dat je te maken hebt met een beautyblogger.

Until next time,
Serena Verbon