zaterdag 14 mei 2011

Beauty Issue: Kort haar is mannelijk?


Als een celeb een drastische haar-makeover doet is dat het gesprek van de dag. Er worden forumtopics geopend en de glossy's staan er vol mee. Emma Watson heeft jarenlang haar lokken niet kunnen knippen door de Harry Potter films, maar toen de laatste film erop zat kon ze dan ook niet wachten om alles er zo kort mogelijk af te choppen. Het voelde als een soort bevrijding zei ze, en daar kan ik wel inkomen. Kort haar wordt vaak gezien als 'mannelijk' en ik vroeg me af hoe jullie daar over denken.


Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik Emma met lange lokken vele malen mooier. Het korte koppie staat haar zeker niet gek hoor, ze komt er goed mee weg, maar ik ben er geen fan van. Lange haren zijn naar mijn mening vrouwelijker dan korte coupes. Niet dan meiden met een korte coupe dan meteen mannelijk zijn hoor! Laat ik hier niemand beledigen, maar kijk eens naar de foto van Emma Watson bijvoorbeeld, op de linkerfoto is ze gewoon meer girly en op de rechterfoto meer stoer en pittig. Ik ben ook gewoon geen fan van die korte pony, als haar lok langer was geweest vond ik haar look denk ik leuker.

Ik zou het geen belediging vinden als mensen zeggen dat lange haren vrouwelijker zijn dan korte koppies, want het wil niet zeggen dat korte koppies meteen mannelijk zijn (en dus niet mooi en niet sexy). 

Vrouwen hebben van nature de mogelijkheid om hun haren mooi lang te laten groeien, dat zit in onze genen. Mannen daarentegen worden kaal, krijgen inhammen en kunnen vaak hun haren maar tot een bepaalde lengte laten groeien. Daarna stopt het gewoon. Er zijn mannen met prachtige lange haren, maar de meeste mannen hebben een beetje slierthaar met droge (gespleten) punten als ze het echt lang laten groeien. Kortom, het staat genetisch vastgelegd dat mannen eigenlijk hun haren kort horen te dragen. Daarnaast is het natuurlijk een kwestie van gewenning. Al jarenlang groeien wij op met het beeld dat mannen kort haar hebben en vrouwen lang haar, op een paar uitzonderingen na.


Wat vinden jullie van deze beauty issue? Zijn lange haren vrouwelijker? Ben jij als kortharige beledigd als dat gezegd wordt of kan je het wel begrijpen? Ik weet zeker dat jullie nu met een paar voorbeelden komen in de comments van prachtige vrouwen met pittige korte koppies, maar zien deze meiden er met lang haar dan niet vrouwelijker uit? Geef je mening, I'd like to know!

Until next time,
Serena Verbon

ps. vanavond komt er nog een filmpje online!