vrijdag 13 mei 2011

Arme Clarence...

De sfeer in huis is veranderd. Als ik thuis kom van het werk is de spanning om te snijden. Coco terroriseert   Clarence nu sinds een kleine week en ik heb geen idee hoe het begonnen is. Ik lag 's nachts ziek in bed en onder me hoorde ik ineens gekrijs, gejank, gegrom en krassende nageltjes over het laminaat. Ik schrok er echt van! Sindsdien is Clarence zijn leven niet meer veilig. Elke keer als hij ook maar een beetje in de buurt van Coco komt begint ze te blazen, waardoor Clarence van ellende ook maar wat terug begint te blazen. Arme Clarence!


Clarence is geholpen, Coco niet. Ik heb het idee dat het moment is aangebroken waarop ze een soort van rangorde in huis willen bepalen, en Clarence delft het onderspit door gebrek aan balletjes. Hij zit nu al dagen achter de vitrage, weggedoken achter de planten. Hij durft amper van de vensterbank af te springen om te eten, laat staan zijn behoefte te doen. Als de nood hoog is springt hij bijna geruisloos van de vensterbank af en sluipt door zijn pootjes gezakt richting de kattenbak. Dan doet 'ie zenuwachtig een plasje en spurt vervolgens weer terug naar zijn plekje.


Coco is prikkelbaar, maar ze is niet bang. Ze loopt gewoon rond te dartelen hier, maar als ze Clarence in het vizier krijgt dat begint ze te blazen en na een tijdje zelfs te grommen en te krijsen. Clarence legt zijn oortjes plat en rent snel weg als ze dat doet. Zo zielig!

Ik was echt radeloos en ben zo snel mogelijk naar de dierenarts gegaan. Daar vertelden ze me dat het steriliseren van Coco kon helpen, omdat ze dan allebei wat missen en zo herstelt de rangorde zich weer. Komende dinsdag is ze aan de beurt. Ik hoop maar dat het effect heeft, want zo is het gewoon geen doen in huis. Ik kan Clarence niet eeuwig achter de vitrage verstoppen en ik kan Coco niet eeuwig laten bitchen.


Mocht Coco's sterilisatie geen verbetering opleveren dan kan ik slechts twee andere oorzaken bedenken voor haar lelijke gedrag;

  • Coco heeft een extreme vorm van PMS.

  • Clarence heeft Coco's favoriete muisje verstopt en weigert om te vertellen waar. Hierdoor is Coco pissed en ze stopt pas met bitchen totdat Clarence haar speeltje teruggeeft.

Hebben jullie wel eens iets soortgelijks meegemaakt met jullie katten?

Until next time,
Serena Verbon