donderdag 12 mei 2011

Mijn hele leven..

 

Op een zonnige dag zit Picasso in een pittoresk parkje ergens in Frankrijk wat te schetsen. Een enthousiaste vrouw herkend deze grote kunstenaar, gooit er een gilletje uit en kirt 'Monsieur Picasso, de grote kunstenaar Picasso! Het zou een eer zijn om door u geschetst te worden'. Picasso stemt in, de vrouw gaat zitten, en hij begint te tekenen. Na een paar minuten is de schets af en Picasso overhandigd het aan de vrouw. 'Wat ben ik u verschuldigd?' vraagt de vrouw. '5000 francs' zegt Picasso zonder blikken of blozen. 'Maar' stamelt de vrouw ongeloofwaardig 'het heeft maar enkele minuten geduurd!'. 'Nee', zegt Picasso 'het heeft mijn hele leven geduurd'.


Snappen jullie wat het moraal van dit verhaaltje is? Picasso is zijn hele leven al bezig met schilderen en om zijn schilderkunsten te verbeteren en te ontwikkelen om zo een geheel eigen style te creeeren. Picasso is niet geboren als groot kunstenaar, daar heeft hij heel lang over moeten doen, als niet zijn hele leven. En dat is wat waard.


Hoe vaak denk je niet 'kon ik maar zo mooi zingen, zo fantastisch tekenen, zo prachtig piano spelen of zo goed dansen'. Ach, je haalt je schouders op, die mensen hebben er gewoon talent voor. Well, I got news for you! Niemand wordt geboren met talent. Je wordt allicht geboren met een aanleg voor iets. Misschien heb je een muzikale aanleg, een artistieke aanleg, een paranormale aanleg of de aanleg voor schrijven of praten. Maar het wordt pas een talent als je er iets mee doet. Als je oefent, oefent, oefent en nog eens oefent. Als je er maar genoeg passie, tijd, bloed, zweet en tranen instopt. 


Waarom zou je heimelijk YouTube filmpjes kijken van mensen die ergens goed in zijn en maar blijven wensen en hopen dat jij ook op een dag wakker wordt met dat talent? Als je iets wil kunnen, start dan met het nemen van lessen, begin met oefenen. Just DO it already! Wat houdt je tegen? Niets doen is geen stilstaan maar achteruitgaan. Zet je nieuwsgierigheid en wishful thinking om tot een passie. Met ingang van NU.

It's never too late to become who you might have been - George Eliot

Until next time,
Serena Verbon