maandag 11 april 2011

Zou je liever... voetbalfanaat of onverschillige partner?


Jullie kennen het wel, de partner die geen voetballiefhebber meer te noemen is, maar simpelweg voetbaljunkie. Geen wedstrijd gaat aan hem voorbij, teletekst staat vaker aan dan uit (scores checken he?), hij ontvangt smsjes als er ergens tijdens een wedstrijd is gescoort, voetbalwedstrijden worden beluisterd in de auto (waarom zou je muziek luisteren, schat?), hij doet wanhopige pogingen om nummer 1 te blijven met Hatrick (online spelletje) en in de weekenden komt de gehele voetbalclub over de vloer om gezellig bij jullie (met bier) van de wedstrijd te genieten. Een ramp? Of zou je liever een partner willen hebben die nergens iets om geeft?

Als er iemand geniaal is in nieuwe 'Zou je liever' onderwerpen verzinnen dan is het my best friend Nena wel. En jullie raden het al, zij heeft een voetbalfanaat als vriend. Niet zo erg als hierboven omschreven, maar wat zij en ik allebei niet begrijpen is waarom je in hemelsnaam voetbalwedstrijden kijkt van clubs waarvoor je niet echt 'bent'. Of dat je alle namen van elke speler weet van elk voetbalteam en dat tot zo'n 10 jaar terug. Waarom is dat boeiend? Vrouwen zullen het wel nooit snappen...

Wat is er minstens net zo erg als zo'n fanatieke partner? Misschien wel juist het omgekeerde, dus een partner die nergens passie voor heeft, nergens fan van is, nergens enthousiast van wordt en dus gewoon geen hobby heeft en eigenlijk een beetje een dode pier is. Op feestjes houdt hij zijn mond dicht en thuis doet hij gewoon zijn dingetje, whatever that may be...

Op verjaardagen zitten mensen niet graag naast hem omdat hij nooit wat zegt en omdat hij zo saai is. Maar aan de andere kant, niemand wil ook naast je voetbalvriend zitten omdat hij de vorige keer bijna slaags raakte met iemand die voetbal 'stom' durfde te noemen. Ja, een verhitte discussie gaat hij zeker nooit uit de weg en hij kletst de aanwezigen de oren van hun kop over voetbal, iedereen mag het weten.

 
Mijn antwoord op de vorige 'Zou je liever' is trouwens: nooit meer films. Hoe gek ik ook op films ben, met boeken creeer je je eigen films en houd je je fantasie levendig en dat is denk ik belangrijk voor je ontwikkeling als persoon zijnde. Bovendien is lezen goed voor je woordenschat en intellect. Dan maar geen special effects en hotte acteurs, boeken zijn onmisbaar. Basta!

Het antwoord op deze vraag blijf ik jullie nog even schuldig tot de volgende 'Zou je liever' zodat ik jullie niet kan beinvloeden in jullie keuze ;-)

Dus, wie zou je liever als partner willen? De gepassioneerde voetbal fanaat of de onverschillige saaie sok?

Until next time,
Serena Verbon