zondag 10 april 2011

Sugarhill Boutique

Aan het einde van deze video liet ik jullie nog even mijn nieuwste kledingaankoop zien, een supercute playsuit van het merk Sugarhill Boutique. Sugarhill Boutique is een merk wat ik pas heb 'ontdekt' en waar ik nu al helemaal fan van ben. De kleding is vrouwelijk, speels en accentueert het figuur op een mooie manier. Na mijn video kreeg ik een mailtje van lezeres Anne die me vertelde dat ze dit leuke merk verkopen in de winkel waar haar moeder werkt: CafeNoir. Ze hebben een echte winkel in Huizen, maar sinds een paar maanden nu ook een webshop!Yaay! Nu weet ik eindelijk een leuk online adresje voor jullie, mochten jullie ook interesse hebben in Sugarhill Boutique. Omdat Huizen slechts een half uurtje rijden is ben ik gisteren meteen in de auto gestapt om CafeNoir een bezoekje te brengen. CafeNoir is een prachtige winkel, heel gezellig, rustiek, nostalgisch en toch overzichtelijk! Naast Sugarhill Boutique verkopen ze meer leuke en mooie merken, maar hierover later meer. Ik wil jullie eerst wat meer vertellen over mijn nieuwe favoriete kledingmerk.Sugarhill Boutique is opgericht door Pawel en zijn zusje Aleksandra Przedpelska in 2003. De creatieve broer en zus begonnen een kleine boetiek in Barcelona, waar hun designs al snel werden ontdekt en zo groeide Sugarhill Boutique uit tot een echt label. Sugarhill Boutique brengt elk jaar 2 nieuwe collecties uit bestaande uit zo'n 50 tot 60 unieke stukken. Pawel en Aleksandra reizen veel door Azië en laten zich met name inspireren door Bali, een van de mooiste gedeeltes van Indonesië. Ook de kleding van Sugarhill wordt vervaardigd door het Balinese volk. En hoewel sommige grote ketens zich schuldig maken aan uitbuiting (of erger, kinderarbeid) zet Sugarhill zich juist in voor deze mensen. Ze supporten D.E.V.A. (www.devaindonesia.org), a liefdadigheidsinstelling die ervoor zorgt dat achtergestelde vrouwen en kinderen op Bali een opleiding en een eerlijk inkomen krijgen. Ook werken ze volgens de Ethical Trading Initiative Base Code (www.ethicaltrade.co.uk) zodat hun werknemers rechten hebben, een eerlijk inkomen en goede werkomstandigheden.


Wow, Sugarhill Boutique maakt niet alleen prachtige kleding, ze zijn ook nog eens ethisch verantwoord. De prijzen van hun stukken zijn ongeveer €60 wat voor een aantal van jullie misschien te ver boven het budget is, maar gezien hun originele designs, de kwaliteit van de stoffen en de afwerking én hun goede werk in Bali vind ik het zeker niet duur.

Een deel van de Sugarhill Boutique collectie is te koop via CafeNoir te Huizen, zowel in hun echte winkel als in hun webshop. Neem zeker even een kijkje in hun webshop, want ze verkopen er nog veel meer moois!

Ik zag trouwens dat ze een leuke actie hebben lopen via hun Facebook pagina. Like hun pagina en maak kans op 1 van de 5 coole Sabre Bikini Kill's zonnebrillen t.w.v. €100.


Binnenkort outfit foto's met Sugarhill Boutique! I love it so much! ^^ Stay tuned, vanmiddag komt er nog een video online van mijn schoenenstash (geïnspireerd door een artikel van Larissa). En nu echt! Sorry trouwens dat ik gisteren geen derde artikel meer heb gepost, hopelijk maak ik het weer goed met de 3 artikelen van vandaag.

Until next time,
Serena Verbon