donderdag 7 april 2011

Q&A: Alles over Wimper Extensions


Zo, wat ben ik overspoelt met vragen over mijn wimper extensions! Omdat wimper extensions laten zetten een redelijk nieuwe behandeling is in de beauty industrie (veel mensen inclusief mezelf wisten niet eens dat het bestond) is er dan ook nog niet zo veel over bekend. En dat terwijl half Hollywood ze heeft! Na de klik behandel ik daarom al jullie vragen en deel ik mijn ervaringen over mijn wimper extensions. Hopelijk hebben jullie er wat aan en kan het de doorslag zijn voor jullie besluit om ze wel of niet te laten zetten.


Q: Is het slecht voor je wimpers? Ik heb gehoord dat je wimpers uitvallen!
A: Dat heb ik ook gehoord, maar zijn verschillende methoden om wimper extensions te laten zetten. Een methode is de 'plukjes' methode waarbij er een plukje met zo'n 3 wimpers aan je eigen wimper wordt bevestigd. Het plukje is redelijk zwaar en kan op die manier zorgen dat je eigen wimper sneller uitvalt. De methode die bij mij is toegepast is wat dat betreft veiliger. Bij mij is er slechts 1 wimper extension per eigen wimper bevestigd. Deze methode verzwaart mijn eigen wimpers niet en uit ervaring kan ik jullie vertellen dat ze niet sneller dan normaal uitvallen. Sterker nog, mijn natuurlijke wimpers worden er alleen maar mooier door!

Q: Hoe kunnen wimper extensions er nou voor zorgen dat de natuurlijke wimpers verbeteren?
A: Met wimper extensions hoef je in principe geen mascara en/of wimperkrultang te gebruiken. Als je geen mascara gebruikt hoef je aan het einde van de dag ook geen make-up remover te gebruiken (tenminste, als je ook geen oogschaduw en eyeliner gebruikt). Dit betekent dat je dus niet over je ogen hoeft te wrijven met een watje, een handeling waarbij je vaak wel 1 of 2 wimperhaartjes verliest. Ook met de wimperkrultang verlies je vaak onopgemerkt een paar haartjes. Sinds ik mijn wimper extensions heb en dus geen wimperkrultang en mascara meer gebruik, verlies ik minder van mijn natuurlijke wimperhaartjes. Mijn eigen wimpers zijn dus voller dan voorheen. Ik heb een voor en na foto gemaakt om het te bewijzen, die vind je in dit artikel.


Q: Is dat duur?
A: De eerste wimper extension behandeling kost bij Eyelash Express €75. De levensduur van natuurlijke wimpers is zo'n 2 maanden, maar er wordt aangeraden om na zo'n 4 weken terug te komen om je extensions bij te laten werken om zo mooie volle wimpers te behouden. Refills kosten €35. Als je kijkt naar de professionaliteit van Jolanda (ze heeft op dit gebied alle certificaten behaald en de fijne kneepjes van het vak geleerd in Las Vegas, Amerika) dan is zij erg voordelig. In Milaan kon je dezelfde behandeling ondergaan voor €275, om maar even een voorbeeld te noemen. 

Q: Hoe lang duurt zo'n behandeling?
A: Afhankelijk van de hoeveelheid wimpers duurt een eerste behandeling 1 tot 1,5 uur en een refill behandeling duurt ongeveer een kwartier. Wij hebben gemiddeld 60 tot 90 wimperhaartjes per oog en aan elke natuurlijke wimper wordt een extension bevestigd.

Q: Kan je er gewoon mee zwemmen?
A: Gelukkig wel. De extensions en de lijm waarmee ze worden bevestigd zijn bestand tegen water, traanvocht, licht, zon en zee. De lijm, een speciale bonder, bevat geen formaldehyde en blijft zacht en flexibel, zodat het geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimper. Je kan dus gewoon douchen, huilen en op vakantie gaan zoals je altijd al deed. Met zwemmen hoef je nooit meer bang te zijn op uitgelopen mascara!


Q: Hoe zit het dan als je blonde wimpers hebt?
A: Ik heb hier Jolanda nog even speciaal voor opgebeld, want ik wist het eerlijk gezegd niet. Jolanda vertelde me dat je blonde wimpers als ware verdwijnen tussen de extensions, je ziet hier niets meer van. Dus als je blonde wimpers hebt zijn ze niet alleen langer en gekruld, ze zijn ook meteen donkerder. 

Q: Kan het ook op korte wimpers?
A: Absoluut! Jolanda kijkt goed naar je natuurlijke wimpers en past hier de wimperlengte en -dikte op aan voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Heb je bijvoorbeeld net je wimpers verloren door een chemokuur en beginnen ze net weer een beetje te groeien, dan kun je het beste kiezen voor mink lashes. Dit zijn hele fijne haartjes van een nerts die juist geschikt zijn voor de dunste en kortste wimpers. De prijs is wel iets kostbaarder, een eerste set kost €100 en refills kosten €45. 

Q: Doet het pijn?
A: Nee hoor, totaal niet. Het enige wat wel 'vervelend' kan aanvoelen is het verwijderen van het afplaktape dat onder je ogen wordt aangebracht, maar zelfs dat doet eigenlijk geen pijn.


Q: Voelen die extensions niet zwaar aan, zoals bij nepwimpers?
A: Nee, hier heb ik totaal geen last van, ik voel ze niet eens!

Q: Kun je gewoon mascara gebruiken? En hoe reinig je dan je ogen?
A: Ja, geen probleem! Het is eigenlijk niet nodig, maar het kan wel. Om ervoor te zorgen dat je extensions langer mooi blijven is het wel aan te raden om een normale mascara te gebruiken, dus geen waterproof. Het beste is een mascara op waterbasis, die verkoopt Jolanda in haar salon en via haar website. Deze mascara kun je namelijk het beste verwijderen met een milde make-up remover op waterbasis. Oogmake-up removers op olie basis kun je beter vermijden, de olie kan de bonderlijm oplossen en bij veelvuldig gebruik laten je extensions sneller los. Let hier dus op! Wat ik doe is een watje doordrenken met make-up remover en die tegen mijn wimpers aandrukken, na een tijdje haal ik het watje  deppend weg. Dit herhaal ik 2 keer en dan is alle mascara zo goed als weg. Eyeliner verwijder ik voorzichtig met een wattenstaafje doordrenkt met remover. Je bent inderdaad iets voorzichtiger met reinigen, maar dit is alleen maar goed voor zowel je natuurlijke wimpers als je extensions.


Q: Vind je het waard, al dat geld en het onderhoud?
A: Zeker weten! Anders had ik ze niet voor een tweede keer laten zetten. Het scheelt me ontzettend veel tijd 's ochtends, ik zie er altijd verzorgd en wakker uit, mijn oogopslag is stralender, mooier en frisser en mijn eigen natuurlijke wimpers krijgen zo goede rust waardoor ze alleen maar mooier worden van zichzelf. Ik heb het geld er zeker voor over. De een laat kunstnagels zetten, gaat naar de zonnestudio of laat uitgroei iedere maand bijwerken bij de kapper. En ik doe dit. Het is gemakkelijk, zorgt voor een schitterend resultaat en het is nog goed voor je eigen wimper ook!

Q: Hoe kan ik een afspraak maken bij Jolanda van Eyelash Express?
A: volgens mij is Jolanda niet zo'n internet persoon, dus wat je het beste kan doen is haar even opbellen. Dit is haar nummer: 06-55717756. Ze woont in Houten en ze heeft haar salon in de achtertuin. Ik ga altijd op de fiets, maar je kunt haar salon ook prima bereiken met de auto en met het OV. Vanaf treinstation Houten Castellum is het slechts 5 minuten lopen. Bekijk ook even haar website EyelashExpress.nl


Q: Weet je ook andere salons in de buurt van [...] waar ik wimper extensions kan laten zetten?
A: Nee, daar heb ik geen ervaring mee. Maar Houten ligt redelijk centraal in Nederland, het is vanaf Utrecht 10 minuten met de trein. Er komen mensen uit Limburg en Groningen naar Jolanda toe en onder de BN'ers is ze zelfs de Wimper Koningin gedoopt. Ondanks haar succes blijft ze gewoon lekker zichzelf, ze is erg lief en vriendelijk maar bovenal skilled. It's worth the trip, believe me! Ik heb gewoon dikke mazzel dat we in hetzelfde dorp wonen. Of mazzel, het was gewoon voorbestemd ;-)

Ik hoop dat ik al jullie vragen wat wimper extensions betreft heb beantwoord zo. Mocht je toch nog iets bedenken, stel je vraag dan bij de comments en dan zal ik die proberen te beantwoorden. 

Until next time,
Serena Verbon