dinsdag 8 maart 2011

Review: Ojon - Restorative Hair Treatment

 

Dit schijnt HET wondermiddel te zijn tegen droge haarpunten en voor gezond en glanzend haar: Ojon Restorative Hair Treatment. Ik heb er al vele lovende kritieken over gelezen op Amerikaanse beautysites, maar de laatste keer dat ik in een Amerikaanse Sephora stond (want helaas is dit product niet in Nederland te koop) heb ik hem toch laten liggen om de prijs. Dit ukkepukkerige potje kost namelijk $21 (omgerekend zo'n €16) en dat vond ik toch wat aan de dure kant. In New York stond ik wederom voor het Ojon schap te ijsberen en toen heb ik toch maar besloten om het potje te kopen, ik ben gewoon te benieuwd!


doosje

zo hebben jullie een beter idee van de 'grootte' van het potje

Ojon is een natuurlijk beautymerk die zich met name richt op haarproducten. Alle Ojon producten bevatten Ojon olie, maar deze treatment bevat de hoogste concentratie. Ojon olie wordt al meer dan 500 jaar gebruikt door de Tawira indianenstam uit Midden-Amerika. Tawira betekent 'de mensen met het mooie haar', dus dat beloofd veel goeds! 

Onderzoek heeft uitgewezen dat het Ojon Restorative Hair Treatment droog en beschadigd haar hydrateert, versterkt en de conditie verbetert. Het haar wordt weer zijdeachtig zacht en goed doorkambaar. De gezondheid van het haar wordt met maar liefst 52% verbeterd na een enkele keer gebruik en het haar wordt zelfs 62% verbeterd na een overnacht behandeling. Ik kon na deze getallen niet wachten om het masker zelf uit te proberen! 

Ojon Restorative Hair Treatment heeft een harde, wasachtige structuur, maar het is in principe wel goed uit het potje te krijgen. Het is een vettige massa die snel zacht wordt en in een olie veranderd als het in contact komt met onze lichaamstemperatuur. Eenmaal als een olie is het makkelijker door je haren te verdelen. De geur is aards, nootachtig, een beetje zoetig. Eerder in mijn shoplog vergeleek ik het al met iets wat tussen chocopasta en pindakaas inhangt, qua geur.


Ik verdeel de olie in mijn droge haarpunten, maak een vlecht en wikkel de vlecht in plastic folie. Je kunt ook een douchemuts gebruiken, maar die had ik helaas niet, dus moest ik een beetje inproviseren :-) De volgende ochtend waste ik mijn haren goed uit met shampoo gevolgd door een conditioner. Na opdrogen merkte ik meteen verschil. Mijn haren waren zacht, glanzend, gezond en gewoon WOW!


voor en na

close-up haarpunten


Toen ik eens goed naar de ingrediënten van deze treatment keek was ik echter een beetje verbaasd. De hoofdbestanddelen bestaan voornamelijk uit palmpit olie en palm olie, dat heeft mijn moeder ook gewoon in huis! Je kan deze oliën bij de toko kopen. Ojon olie is olie uit de noten van de Amerikaanse Palm, maar wie weet werkt doodnormale palmpit olie (van een andere palmsoort) wel net zo goed!

Verder zit er een parfum in, maar dat doet natuurlijk niets voor de gezondheid van je haren. Saw Palmetto extract, na wat research vond ik dat dit extract kan helpen bij haaruitval, maar nergens kan ik iets vinden over helende eigenschappen bij droog of beschadigd haar. Verder zit er lecithine (emulgator) in, vitamine E, vitamine A en citroenzuur, waarbij de laatste 3 hoogstwaarschijnlijk werken als natuurlijk conserveermiddel in plaats van werkzame stof.

Mijn handen jeuken om een klein experimentje te doen! Ik heb de palmpit- en palm olie al in huis gehaald en ga straks even lekker fröbelen a la The Secret Garden style, kijken of ik iets kan produceren wat op dit haarmasker lijkt. Want €16 voor een mini potje vol met spul wat je ook in de toko kan halen, dat moet goedkoper kunnen. Als het is gelukt laat ik het jullie zo snel mogelijk weten!


Tot dusver ben ik dus erg te spreken over dit product, het doet inderdaad wat het beloofd: mijn haren zijn gezonder, glanzender, sterker en zachter. Het enige nadeel is die prijs! En ik moet zeggen, na mijn DIY bananen haarmasker zagen mijn haarpunten er in principe net zo geweldig uit...

Wat denken jullie, trapt iedereen in de Ojon marketing truc met het mooie verhaal over de Tawira indianen of maakt het magische Ojon olie inderdaad verschil?

Until next time,
Serena Verbon