woensdag 30 maart 2011

New Fragrance: Aura by Swarovski


Aura by Swarovski is Swarovski's debuutparfum, ontwikkeld in samenwerking met de Clarins Fragrance Group, een gerenommeerd parfumhuis verantwoordelijk voor geuren van o.a. Burberry en Thierry Mugler. Niet zomaar een parfummetje dus 'voor erbij'. Aura wordt dan ook niet verkocht in de Swarovski stores, maar exclusief in parfumerieën. Lees verder voor een uitgebreide geurbeleving.



Op het persevent Beauty Brands United maakte Caroline en ik kennis met Aura by Swarovski. De Swarovski stand trok meteen onze aandacht (we zijn beiden dol op glimmers) en hier bleven we ook het langste staan. We pakten alles op, wilden alles voelen, ruiken, bekijken en riepen af en toe 'oooh' en 'aaaah'. Alles was ook zo schitterend. Niet alleen de verpakkingen zijn een lust voor het oog, de geur is echt heel erg goed. Naast het parfum brengt Swarovski ook een bodylijn en prachtige make-up juwelen uit. Hieronder wat foto's die ik nam van de stand:


Crystal Gloss en Crystal Touch - make-up verwerkt in een sieraad


Prachtige ronde doosjes waarin de sieraden zijn verpakt


Verschillende maten flacons van Aura
Hieronder wil ik eerst het sieraad Crystal Gloss voor jullie reviewen. Het zijn voornamelijk veel foto's want het is nogal eyecandy!



authentiek Swarovski stickertje


het doosje uit de verpakking

bij het openen van het doosje zit er een kleiner doosje in het midden


bij het openen van dit doosje ligt het sieraad mooi uitgestald

Crystal Gloss voorkant


Crystal Gloss achterkant


de gloss komt tevoorschijn bij het openschuiven van het sieraad


swatch

De samenstelling van de gloss bevat verpulverde Swarovski kristallen en -parels die, eenmaal aangebracht op de huid een prachtige glans creëren. Zoals je ziet is het niet te vergelijken met shimmery of glittery gloss, het heeft echt een hele stralende gloed en licht de huid als ware op. Als lipgloss geeft het je lippen een subtiele glans en verzorging, maar als highlighter is het nog mooier! Wel een klein beetje sticky. Crystal Gloss is er in 2 kleurvarianten; transparant (deze heb ik) en zachtroze. Wil je echt alleen een highlighter dan is het sieraad Crystal Touch meer voor jou, voor een sprankelend accent. 

detail bij het slotje


hier draag ik het sieraad - love it!
De flacon van het parfum is een waar lust voor het oog en ontworpen met 'licht' en 'aura' in het achterhoofd. Het is een moderne slanke huls met bovenop een asymmetrisch kristal geslepen in facetten die al het licht weerkaatsen. De flacon wordt onderaan onderbroken door een stuk glas waardoor er licht doorheen kan stralen en zo een lichtroze gloed achterlaat - het parfum is namelijk lichtroze gekleurd.

Een aura is een lichtgevende kring rondom iemand die een persoonlijkheid en charisma uitstraalt. Het is een magisch iets, want voor het blote oog is iemands aura niet te zien (alhoewel ik weet dat mijn nichtje en mijn oom wel aura's kunnen zien).

Als naam van dit parfum heeft men gekozen voor 'Aura' om zo de glans van de geur en de glans van de make-up uit te drukken. Het is een stralende geur die de schoonheid van elke vrouw omarmt met een oogverblindend en uniek aura.



de verpakking


bovenkant dop


onderkant flacon


flacon zonder dop
Maar, hoe ruikt Aura? Aura begint met een lichtzoete fruitige noot van lychee's. Terwijl de geur van sappige lychee's langzaam vervaagd opent zich een bloementuin vol bloeiende tuberozen. De tuberoos heeft een zachte, romantische en licht poederachtige geur. Om het geheel niet al te zoetsappig te maken is er een pittige geurnoot toegevoegd, namelijk die van roze peperkorrels. Licht kruidig, subtiel aanwezig en verleidelijk. Het parfum rust op een kern van warme amber, houtachtig en stoer benzoëhars en sensuele muskus. 

Al met al is het een interessante geur, vrouwelijk en romantisch, maar ook een tikje stoer door de peper en de hars. Zoet door de lychee's, maar ook poederachtig bloemig door de tuberozen. De basis is sterk en energiek, amber en muskus zijn krachtige geurnoten die als ware het parfum 'dragen' en er voor zorgen dat de geur lang op de huid blijft nageuren. Krachtig, maar toch zacht. Het is een geur voor zowel overdag als voor speciale gelegenheden. Omdat er muskus in de basis zit, rozen in hart en fruit in de top is dit absoluut een parfum naar mijn hart! Bevat Aura geurnoten die jou bevallen of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan is deze geur zeker een bezoekje aan de parfumerie waard! Must smell!

Aura by Swarovski is vanaf april 2011 verkrijgbaar in de parfumerieën. 


Aura by Swarovski eau de parfum:
15 ml - €36,-
30 ml - €56,-
50 ml - €76,-
75 ml - €96,-

Aura by Swarovski bodylijn:
Perfumed Body Cream 150 ml - €62,-
Perfumed Body Lotion 200 ml - €35,-
Perfumed Shower Gel 200 ml - €32,-
Perfumed Deodorant Spray 100 ml - €30,-


Swarovski make-up juwelen:
Crystal Gloss Jewel (transparant/zachtroze) - €60,-
Crystal Touch Jewel - €70,-

De prijs van de eau de parfum vind ik erg acceptabel gezien het parfumhuis, de kwaliteit van het parfum en het design van de flacon. Ondanks dat dit een debuutparfum is doet de geur zeker niet onder voor geuren als die van Dior, Chanel, Guerlain of Lancome en het bevindt zich dan ook terecht in dezelfde prijsklasse. 


hier ruik ik aan een papieren geurring in plaats van een papieren geurstrookje

De make-up juwelen moet je zien als sieraden met iets extra's. In de Swarovski Store betaal je ook ongeveer deze prijzen voor een ketting of hanger, alleen nu zit er nog een prachtige gloss in ook! De gloss kun je er overigens uitwippen (het zit vast met een magneetje) zodat je er ook eventueel iets anders in kan bewaren. Handy!

Swarovski heeft prachtig werk geleverd wat betreft het design en de Clarins Fragrance Group heeft zich wederom bewezen dat ze goede kwaliteit leveren. Hulde aan deze samenwerking!

Wat vinden jullie van de looks van deze producten? En denken jullie dat de geuromschrijving interssant genoeg is om het parfum even te besnuffelen in de parfumerie?

Until next time,
Serena Verbon