zondag 27 februari 2011

Zou je liever... welke icecream flavour kies jij?


Eindelijk is het weer eens tijd voor een nieuwe 'Zou je liever'! En dit keer stel ik jullie de belangrijke vraag: welke smaak ijs zou je nemen als je MOEST kiezen tussen de smaken Baby Gaga of Sardines with Brandy? En voordat je al gniffelend een comment achterlaat met 'das een makkie, Baby Gaga natuurlijk' let me explain this first. De smaak Baby Gaga is gemaakt van echte menselijke borstvoedingmelk. That's right folks. Echte moedermelk. Van mensen dus.


Ewl! Toch? Ik vind het nogal een goor idee dat ik straks een hapje neem van de lichaamssappen van een vreemde vrouw. Deze nieuwe smaak, Baby Gaga, is uitgevonden door de Londonse ijscobar Icecreamists. Ze hebben maar liefst 15 vrouwen die hun moedermelk doneren aan de ijscobar. Vergeleken met koeienmelk is de smaak van moedermelk zoeter en de structuur dikker. De smaak kan ook best variĆ«ren, afhankelijk van het dieet van de vrouwen en hoe lang ze al aan het 'lacteren' zijn. Baby Gaga bestaat voor 75% uit moedermelk en voor 25% uit koeienmelk met een vleugje vanille en citroen. Ondanks het gore idee is deze nieuwe smaak uiteraard razend populair! Een portie Baby Gaga kost zo'n €17 en ze vliegen als warme ijsjes over de toonbank.

In AziĆ« echter zijn ze dol op ijs met vissmaak of vleessmaak. Zo bestaat er pikzwarte Squid Ink softijs, ijs met haaienvinnen, ijs met octopus, ijs met paardenvlees (met chunks of real horse!) en zo ook Sardines and Brandy icecream. Ijs met de smaak van zoute sardientjes overgoten met sterke drank. Say what? Misschien dat een kapitein of een matroos hier nog wel wat voor kan voelen, ik bedoel, die zijn de smaak van de zee met sterke drank wel gewend. Maar serieus, niemand zit hier toch echt op te wachten? Ik niet, in ieder geval.

Welke smaak ijs zou jij kiezen, Baby Gaga of Sardines with Brandy?

Om heel eerlijk te zijn kan ik dit keer echt niet kiezen, ik denk dat ik bij beide smaken meteen zou moeten overgeven. Maar ik moet streng zijn en jullie moeten WEL kiezen. Laat je keuze achter bij de comments, ik ben erg benieuwd.

Until next time,

Serena Verbon