vrijdag 18 februari 2011

Bizarre Beauty #11 Subdermal Implantation

 

Dat Lady Gaga een trendsetter is weten we. Niet alleen Hollywood sterren lieten zich inspireren door deze exentrieke dame, ook hingen er ineens kledingrekken vol zwart leer met studs en asymmetrische jurkjes. Op de cover van haar single 'Born this Way' is Gaga te zien met soort hoorntjes en punten onder haar huid, voor mij een verwijzing naar 'Monster'. Is dit de nieuwste beauty trend?


Bij wijze van mediastunt verschijnt ze de afgelopen dagen met deze hoorntjes en punten onder haar huid in het openbaar op televisie, bijvoorbeeld bij Good Morning America en bij Jay Leno. Natuurlijk circuleerden er daarna meteen foto's over het internet en de hamvraag is: zijn ze echt onder haar huid aangebracht (subdermal implantation) of zijn het gewoon erg goede protheses van een special effects artist? Als men het vraagt antwoord Lady Gaga 'no comment'. Laten we ervan uit gaan dat ze nep zijn. Alhoewel, het schijnt dat ze deze punten ook al had op de Grammy awards...


Subdermal implantation echter is een fenomeen dat we steeds vaker terugzien. Kennelijk zijn tattoo's en piercings niet cool genoeg en moeten er hard plastic stukken aangebracht worden onder onze huid willen nog een beetje serieus genomen te worden in dit leven. Ik googelde, ik was verbijsterd en ik maakte een collage:Kennelijk hoef je geen freak te zijn met toch al genoeg tattoo's, piercings en stretches om een stapje verder te gaan. Doodnormale studenten laten zich opensnijden om vervolgens een muzieknootje, hartje of cupcake onder hun huid te schuiven. Hartstikke hip! En die Pokemon balls dan, als je dan niet wordt toegelaten tot de harde kern van de fanclub, weet ik het ook niet meer.


Nee gekheid. Iedereen mag wat mij betreft doen en laten wat hij of zij zelf wil. Ik vind het persoonlijk wel een beetje freaky, maar als je het nuchter bekijkt: wat is er nu zoveel gekker dan een cupcake onder je huid dan eentje op je huid? Met subdermal implantation ben je er met 1 sneetje vanaf terwijl je bij een tattoo uren wordt bewerkt met een naald. Toch is het een gek gezicht, we zijn gewend aan een gladde huid met bulten en bobbels op de juiste plaatsen en dan verwacht je dit gewoon niet. Misschien is het gewoon een kwestie van wennen en als we trendsetter Gaga moeten geloven lopen er binnenkort meer celebrities met subdermal implantation rond. Wie volgt? Jij?

Wat vinden jullie van Gaga's mediaoptreden, zijn ze echt of nep? En wat vinden jullie van subdermal implantation?

Until next time,
Serena Verbon