donderdag 17 februari 2011

Foto how-to: Wenkbrauwen shapen


Veel meiden vinden het moeilijk om hun wenkbrauwen te shapen en ik kan me best voorstellen dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen in dat oerwoud. Worry no more! Ik heb hieronder stap voor stap foto's gemaakt terwijl ik mijn wenkbrauwen bijteken en epileer (ik kon echt niet meer langer wachten omdat ik pas na New York ga threaden) en hopelijk hebben jullie er wat aan. Mijn tip is: just do it! Wees niet bang, je kan altijd nog je wenkbrauwen bijtekenen en ze groeien echt wel weer aan.


Zo zien mijn wenkbrauwen er uit voordat ik ze ga shapen. Pretty messy, huh?


Stap 1. Men neme een vlijmscherp potlood! Ook als je de voorkeur geeft aan wenkbrauwpoeder pak je toch een potlood, want we gaan het nu shapen en dan is het belangrijk dat je rechte, scherpe streepjes kunt trekken. Bepaal waar je wenkbrauw begint en trek een streep schuin naar boven. Gewoon een rechte streep dus. Dit is je basisstreep.


Stap 2. Vanaf de basisstreep teken je korte streepjes, schuin omhoog, in de richting van je haargroei. Als je hele volle rakkers hebt is dit niet perse nodig, maar ik heb gewoon kale plekken dus voor mij is het een must-do.


Vervolgens ziet het er zo uit, het ziet er al een stuk minder woest uit.

Stap 3. Dit is een gevoelsstap. Terwijl ik de streepjes schuin omhoog teken 'voel' ik wanneer het tijd is om naar beneden te tekenen. Je kan het soms ook wel zien door je wenkbrauw op te trekken (verbaast kijken) en dan zie je een soort spierlijn lopen die je kan volgen. Ik, echter, teken buiten die lijn. Dit doe ik omdat ik deze vorm beter bij mijn gezicht vind passen en ook geeft het me een open blik (meer open dan als ik de spierlijn zou aanhouden).

Stap 4. Zo ziet mijn wenkbrauw eruit na bijtekenen. Alles wat ik nu nog moet doen is een goede, scherpe pincet pakken (de Tweezermans zijn legendary, maar ik heb nu ook een erg goede van Japonesque) en alle haartjes buiten het bijgetekende gebied weghalen. Wees niet bang om wat langere haartjes te knippen en wees ook niet bang om haartjes boven je wenkbrauwen te verwijderen. Vervolgens pak ik het borsteltje (spooly in het Engels) aan de achterkant van mijn wenkbrauwpotlood en borstel ik lichtjes door mijn wenkbrauwen heen om de  getekende lijnen minder hard te maken.

Je ziet nog een beetje rood van het epileren, maar zo ziet mijn wenkbrauw er uit na bijtekenen en epileren. Hieronder nog even de 'voor' foto. 

Wat een verschil he! Het ziet er niet alleen netter en verzorgder uit, je hele oogopslag en blik veranderd er mee. En ook al heb je niet zulke rampzalige oerwouden als ik, ik raad het echt iedereen aan om hun wenkbrauwen te epileren en bij te tekenen. Ook al trek je er maar 5 haren uit en zet je er 3 streepjes bij. Het maakt een wereld van verschil, believe me!

Als je wenkbrauwen hebt zoals ik, dus een beetje woest en wild en niet al te vol, dan raad ik een wenkbrauwpotlood aan. Met een potlood maak je de scherpste lijnen en kun je echt 'haartjes' tekenen. Ook het uiteinde van je wenkbrauw kan je mooi in een puntje tekenen. Als ze al wat voller zijn van zichzelf (met hier en daar een paar 'gaten') dan is bijkleuren met wenkbrauwpoeder waarschijnlijk al voldoende. Ga je voor de natural look dan is wenkbrauwpoeder ook de beste keuze. Klik hier voor mijn artikel over de Anastasia Brow Treatment.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het wenkbrauwpotlood. Hiermee teken ik de mooiste wenkbrauwen. Zoals jullie weten gebruik ik al jaren het wenkbrauwpotlood van de Hema, kleur zwart. Lees hier mijn review over dit fijne, budget product.


Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn foto tutorial. Als laatste wil ik nog een keer meegeven; koop gewoon een potlood en just do it! Teken maar wat in de rondte, als je het niets vindt is het potlood zo weer weggeveegd. Zet het extra zwaar aan zodat de nieuwe vorm van je wenkbrauw goed te zien is. Do you like it? Haal de haartjes weg die buiten de lijnen vallen, verwijder het potlood en teken het opnieuw (wat lichter) in. Natuurlijk is het even wennen, want het maakt een wereld van verschil, maar ik weet zeker dat je er nog mooier uitkomt dan je al was!

Enjoy experimenting!

Until next time,
Serena Verbon