woensdag 19 januari 2011

L'Oreal Studio Secrets 90 Degrees Easy Mascara


Wederom heb ik een van mijn zusjes gevraagd een mascara uit te testen voor BeautyLab.nl, aangezien zij veel verschillende mascara's uitproberen en ik al een hele tijd dezelfde heb. Ik heb minder vergelijkingsmateriaal dan zij en bovendien zijn ze extreem kritisch wat mascara's betreft. Dit keer vroeg ik Tara om de L'Oreal Studio Secrets mascara uit te testen, die ene die je in een hoek van 90 graden kunt buigen.


Allereerst het uiterlijk; het is gewoon een lange zwarte staaf waarop aangegeven staat wat voor mascara het is, wat het doet en van welk merk. Niet spannend of boeiend, maar wel praktisch. Bovendien gaat het om het product zelf maar stiekem vind ik het wel een beetje jammer, want ik houd van leuke verpakkingen!


Wat nieuw en innovatief is van L’orĂ©al Paris, is dat je deze mascara in een hoek van 90 graden kan 'knakken'! Spannend! Waar je de mascara kan knakken is makkelijk te zien omdat deze plek roze is gemaakt (dan kan je het dus ook niet verkeerd doen en zo je mascara slopen! Handy!).


Door deze vernieuwde vorm van mascara is het gemakkelijker om bijvoorbeeld je linkeroog op te maken doordat je je hand niet zo vreemd hoeft te verbuigen. Het enige wat je dit keer verbuigt is je mascara. Bovendien vond ik het op deze manier makkelijker om mascara op mijn onderste wimpers aan te brengen.


Ik ben erg tevreden over deze mascara. De mascara is mooi zwart, erg donker en diep van kleur, wat ik erg mooi vind. De mascara geeft je wimpers al na 1 laag een mooie dekking,  superfijn! Je hebt hierdoor niet het gevoel van oh my god ik heb veel mascara op, het resultaat van deze mascara zijn vollere wimpers die er natuurlijk uitzien. Sowieso vind ik een haartjes-borstel veel prettiger dan bijvoorbeeld een kammetje, dus ook dit was een plus. Wat ook erg prettig is, is dat je wimpers gescheiden blijven. Geen geplak en geen klontjes. Je wimpers worden met deze mascara voller en langer, maar of je wimpers ook gaan krullen is voor mij onduidelijk. Ik heb al redelijk krullende wimpers van mezelf en merkte hierin niet veel verschil.


Trouwens, deze mascara is helaas niet waterproof. Normaal gesproken gebruik ik altijd waterproof! Desondanks smudged deze niet op mijn gezicht, normaal gesproken heb ik nog wel eens afdrukken van mascara (donkere vlekjes) onder mijn oog na een lange (werk)dag. Dit komt omdat ik een vettige huid heb. Maar met deze non-waterproof mascara heb ik hier eigenlijk geen last van, het valt ook zelfs reuze mee als je extreem in je ogen wrijft! No smudging, gotta love it!

Conclusie; deze mascara is erg fijn als je van een natuurlijke (geen false lash effect) look houdt. Het maakt je wimpers net een stukje langer en voller zonder het gevoel te geven dat je mascara draagt. Je hebt slechts weinig mascara nodig om een mooie oogopslag te krijgen. Een ander voordeel is dat je wimpers niet aan elkaar gaan plakken en klonten. De mascara ligt al enige maanden in de winkels en kost €16,49. L’oreal Studio Secrets vind je vaak bij de wat grotere Etos filialen.

Wat is jullie favoriete mascara? Welke raden jullie aan?

Until next time,
Serena Verbon - met dank aan Tara