dinsdag 4 januari 2011

Hoe krijg ik meer bezoekers?

Vaak ontvang ik mailtjes van beginnende (beauty) bloggers die zich af vragen hoe ze meer bezoekers kunnen krijgen. Een van mijn antwoorden is altijd; vul je website in (in het daarvoor bestemde vakje) als je comments achterlaat op andere sites en laat zo nodig meer comments achter dan je normaal gesproken zou doen. Tja, soms is dat nu eenmaal nodig als je meer bezoekers wil trekken. Om de beginnende blogger vast een handje te helpen wil ik vragen om hieronder in de comments je site te promoten. That's right, SPAM YOURSELF BABY!


Normaal gesproken wordt spammen niet op prijs gesteld, maar als je je netjes aan de (ongeschreven) regels houdt en gewoon je website in het daarvoor bestemde vakje invult is er niets aan de hand. Noem je je website (compleet met URL) in de comment zelf, dan staat dat op de een of andere manier niet zo netjes. Deze vorm van ongegeneerde zelf promotie wordt eigenlijk nooit gewaardeerd, het heeft eerder een averechts effect, vooral op de bezoekers. Ik moet zeggen dat ik hier geen last heb van spammers, maar vandaag WIL ik juist dat jullie gaan spammen!

Dus laat een comment achter met je link er midden in, vertel in een paar zinnen waar je site zo ongeveer over gaat en hopelijk krijgen jullie er dan via mij een stel nieuwe bezoekers bij. Ik weet dat een groot deel van mijn bezoekers zelf ook een eigen site heeft en op deze manier wil ik jullie bedanken voor alle lieve comments en support de afgelopen 2 jaar. Jullie zijn top!

Nog een paar tips om meer bezoekers te krijgen;

  • CreĆ«er een social network en maak er gebruik van! Meldt je aan op LinkesIn, Twitter, Facebook, Hyves en Bloglovin'. Maak een aparte Hyves en Facebook pagina aan voor je site en zorg dat jouw blog updates automatisch worden doorgelinkt naar deze pagina's.

  • Organiseer een winactie en promoot het via je netwerk. We love winacties!

  • Maak YouTube filmpjes. Wij houden van filmpjes! Zet een link naar je website onder elk filmpje.

  • Wees actief op fora en zet je websitelink in je handtekening. Houdt je wel netjes aan de regels van het forum, stel je eerst even voor en ga niet meteen je site promoten, mensen zijn dan snel op je uitgekeken.

  • Update regelmatig. Eerst plaatste ik 3 artikelen per week, later 1 artikel per dag en nu 2 artikelen per dag. Hoe vaker je update, hoe meer bezoekers je zal hebben. Red je dit niet, zorg dan in ieder geval dat je vaste update-dagen en tijden hebt. Mensen houden van regelmaat in hun 'blogrondje'.

  • Werk samen met andere bloggers. Dit is niet alleen leuk en gezellig, jullie hebben ieder je eigen bezoekers en helpen elkaar op deze manier aan nieuwe bezoekers. Een voorbeeld is Battle of the BeautyBloggers, dat ik snel weer ga oppakken!

  • Het oog wil ook wat! Zorg voor een leuke, overzichtelijke lay-out, mooie (vooral scherpe) foto's en een leuke, vlotte schrijfstijl. Wees jezelf en wees origineel. Er zijn heel veel beautyblogs dus als je wil dat mensen je onthouden moet je je op de een of andere manier kunnen onderscheiden van de rest. Be creative! En het allerbelangrijkste: heb lol in wat je doet. Mensen merken dit en blijven op je site terugkomen.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Succes iedereen. Happy spamming!

ps. Als je comment niet meteen verschijnt dan houdt het automatische moderatie systeem je comment tegen (door de link, hoogstwaarschijnlijk). Ik ben vandaag vrij dus ik kan om de zoveel minuten even alle comments goedkeuren, no problem! Het heeft geen zin om opnieuw een comment te plaatsen dus!

Until next time,
Serena Verbon