dinsdag 4 januari 2011

DIY: Koffie en Suiker scrub

Alhoewel ik geen koffiedrinker ben vind ik het aroma van versgezette koffie heerlijke ruiken. Af en toe neem ik wel een 'koffie' van de Starbucks. Zo lang er maar smaakjes doorheen zij geroerd en de koffie niet al te veel naar koffie smaakt vind ik het lekker. Ik heb hier thuis wel koffie, maar alleen voor visite en dan met name voor mijn ouders. Met koffie kun je een heerlijk ruikende body scrub maken die ook nog eens de zichtbaarheid van cellulite verminderd. Nice! Klik verder voor het recept.


  • 2 eetlepels suiker (voorkeur: rietsuiker)
  • 1 eetlepel fijn gemalen koffie
  • 1 eetlepel verse citroensap of olijfolie

Meng alle ingrediënten in een kommetje, neem het mee onder de douche en scrubben maar! Breng het met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid.

Suiker
Uit rietsuiker wint men een fruitzuur genaamd glycolzuur, een veelgebruikt ingredient in skincare producten. Glycolzuur helpt de 'lijm' tussen dode huidcellen op te lossen en verwijderd deze van het lichaam. Vervolgens dringt het door tot de groeilaag waar het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Het verstevigd dus alsware de huid waardoor de cellulite minder opvalt.

Koffie
Caffeine uit de gemalen koffiebonen stimuleert de vetafbraak in vetcellen. In de schil van de koffiebonen zitten hoge doseringen flavonoïden en magnesium die er voor zorgen dat de stofwisseling in en tussen de cellen verbeterd wordt. De huid krijgt hierdoor een mooiere kleur, een egalere structuur en zal zachter aanvoelen. Dit alles zorgt voor vermindering in zichtbaarheid van cellulite.

Citroensap of Olijfolie
Het sap van de citroen heeft een reinigende en exfolierende werking en ruikt heerlijk in combinatie met de koffie. Voor een droge huid die wel wat meer voeding en verzorging kan gebruiken raad ik olijfolie aan.


Alhoewel de scrub fijn genoeg lijkt is het naar mijn mening toch nog te grof voor het gezicht. Pas hier dus mee op! De scrub is makkelijk te maken, de meeste ingrediënten heb je vast wel in de keuken staan, en het kost haast niets. Ideaal. Happy scrubbing iedereen!

Until next time,
Serena Verbon