zondag 12 december 2010

Wintertrend: Berry Lips


In de winter komen er ieder jaar steeds weer een paar trends terug, en een daarvan is de Berry Lip. Lippen gekleurd met een prachtige, donkere bessenrode teint. Deze kleur ziet er een beetje mysterieus uit en sluit prima aan bij de vampiresque look (een kruising tussen burlesque en gothic) die dit najaar veel op de catwalk en in de glossy's verscheen. Maar, hoe rock je Berry Lips? En kan iedereen deze kleur hebben?


Ik ben van mening dat iedereen een bessenrode kleur kan hebben. Berry Lips bestaan er natuurlijk ook in verschillende soorten en maten. Zo heeft Rihanna een kleur gepakt die dezelfde teint heeft als haar rode lokken, Amerie kiest voor een kleur met een paarse ondertoon, Glee ster Dianna Agron neemt een iets frissere kleur die goed past bij haar blonde koppie en Megan Fox neemt een diepe, wijnrode kleur die goed aansluit bij haar mysterieuze uiterlijk.Als ik zoek naar Berry Lips op internet lijkt het wel alsof vrouwen met een donkere huidskleur sneller naar de berry kleuren grijpen dan vrouwen met een lichte huid. Op een lichte huid zijn Berry Lips natuurlijk ook een stuk opvallender en is het daarom misschien wat gedurfder, maar absoluut niet minder mooi. Op een lichte huid staan Berry Lips sneller wat vampiresque, op een donkere huid staat het sneller wat warmer en 'knalt' het iets minder. Hoe dan ook, Berry Lips staan erg chique en gekleed en zijn zeker een aanrader voor een Kerstdiner of een ander luxe feestje.

Scarlett Johansson in een D&G ad

Taylor Momsen & Ashley Olsen

Van Teeez Cosmetics ontving ik een lipgloss (fluid lipstick) uit de Diva's Darkness Collection, no. 02 - Outta Control. Een perfecte bessenkleur! Jullie konden deze lipgloss al spotten in het 'Lieve Serena #3' filmpje van gisteren. Ik draag mijn Berry Lips met een neutrale oogschaduw look zodat mijn lippen alle aandacht krijgen.Berry Lips zijn erg gewaagd, dus je moet het durven, maar in principe komt iedereen er mee weg. Ieder huidtype, iedere haarkleur. Neem maar eens een kijkje naar de Grote Rode Lipstick Test van een tijdje terug. De tweede kleur van links is een bordeauxrode berrykleur.

Berry Lips kun je natuurlijk zo licht of zo donker maken als je zelf wil. Je kunt kiezen voor een frambooskleur of een braamkleur. Je kunt een donkere kleur ook lichtjes deppend aanbrengen, voor een stain effect. Ik vind Berry Lips weer eens wat anders dan knalrode lippen en de winter is HET moment om zulke kleuren te dragen.

Wat vinden jullie van deze wintertrend? Rock jij de Berry Lips al?

Until next time,
Serena Verbon