dinsdag 14 december 2010

Toeval?


Mijn 'nieuwe' wenkbrauwen zijn jullie niet ontgaan. Maar hoe ik er aan kom, dat is een veel leuker verhaal. Ga er maar eens even lekker voor zitten jongens en meisjes. Soms gebeuren er dingen waarvan je achteraf denkt dat het gewoon zo had moeten zijn...
Afgelopen week lag ik bij de tandarts in de stoel. Ze liet me meekijken met een spiegel en mijn blik viel op mijn wenkbrauwen. 'Goh, die mogen ook wel weer een beurt krijgen' dacht ik. Mijn tandarts ligt net iets buiten het centrum van Utrecht, en terwijl ik richting het centrum liep kwam ik langs de beautysalon van Rob Peetoom. Op het raam zag ik dat ze Anastasia behandelingen deden a €28 en omdat ik daar goede ervaringen mee had liep ik naar binnen. Bomvol. De kapsalon van Rob Peetoom bleek die dag lekkage te hebben waardoor iedereen nu in het kleinere beautysalonnetje werd geknipt. Er was niet genoeg ruimte en personeel om mij een Anastasia behandeling te geven, dus verliet ik de salon weer.

Ik liep de deur uit en keek schuin naar de overkant van de straat. Vanuit de verte zag ik vaag de woorden 'Beauty-Styling' gedrukt staan op de etalage van wat een schoonheidssalon bleek te zijn. Ik stak over en ging naar binnen. Een heerlijke wierrookwalm sloeg in mijn gezicht. Ik voelde me meteen thuis. 'Doen jullie ook wenkbauwen epileren?' vroeg ik aan het meisje achter de kassa. En dat deden ze. Voor een luttele €9,35. 'Ik doe het alleen wel met draad' zei het Iraanse meisje. 'Leuk' dacht ik. Dat had ik altijd al een keer willen meemaken.

Ik volgde haar naar beneden waar 3 behandeltafels lagen. Ik nam plaats op de dichtstbijzijnde. Het meisje ging aan de slag. Oef, niet geheel pijnloos. Gelukkig is epileren met draad snel klaar, omdat er in 1 keer meerdere haartjes worden meegenomen. Terwijl ik daar een beetje lag bij te komen kwam er een andere medewerker van de salon naar beneden om een schaartje te halen. Ze wilde net weer teruglopen naar boven, draaide zich om en kirde 'Heeeee, jij bent van die siiiiiite!'. Nu moeten jullie weten dat ik praktisch nooit herkend wordt dus mijn verbazing was groot. Het feit dat iemand mij herkende was nog tot daar aan toe, maar dat in liggende positie met een knalrode huid rondom de wenkbrauwen vond ik toch wel een applausje waard. 'Ik kijk je site iedere dag' zei ze, 'ik ben Roos, dit is mijn salon'.

Het Iraanse meisje, haar naam is overigens Shawnem, plukte hier en daar nog wat haartjes weg, smeerde een kalmerende lotion op het rood geworden gebied en nam me weer mee naar boven. Bij de kassa liet Roos me een groot palette van Too Faced zien die ze zojuist had gekocht. 'Jij hebt die andere, toch? Dat zag ik in je shoplog!'. Zo babbelden we nog wat over make-up, complimenteerde ik Roos over haar schitterende ooglook en schaamde ik mij omdat ik eindelijk eens een keer herkend werd maar geen grammetje make-up op mijn gezicht had zitten. Daarbij was de verdoving van de tandarts nog niet helemaal uitgewerkt en had ik het gevoel dat mijn halve gezicht dik was en ik met een dronkemanstong aan het praten was. 

Roos vertelde me dat hun salon ging verhuizen naar Houten. 'Oh, wat toevallig! Daar woon ik' zei ik. Daar was Roos van op de hoogte, want zij woonde ook in Houten en had me een keertje door de C1000 zien sloffen met Bas. De salon komt naast de Welkoop aan de Standerdmolen. Ik woon op de Stellingmolen, het is praktisch om de hoek. 'Zal ik wat over je salon schrijven?' vroeg ik. Dat leek Roos hartstikke leuk.

Roos heeft een schoonheidssalon genaamd Ayubowan, een salon die o.a. gespecialiseerd is in ayurvedische behandelingen. Naast de Ayurvedische arrangementen doen ze ook de standaard behandelingen zoals reinigen, harsen, epileren massages en mani/pedicure. De salon zit nu nog in het centrum van Utrecht, aan de Nobelstraat 263. Vanaf februari 2011 openen ze op hun nieuwe locatie in Houten aan de Standerdmolen. 
De uitnodiging van de officiĆ«le opening heb ik vast in de pocket, en zodra mijn wenkbrauwen weer toe zijn aan een nieuwe beurt ga ik hier weer langs en neem ik mijn videocamera mee. Jullie willen vast wel zien hoe zo'n epileersessie met draad eruit zien toch? Shawnem, het Iraanse meisje, is overigens de enige die met draad epileert en zij werkt alleen op donderdag, mochten jullie interesse hebben.

Ik rekende €7,95 af bij de kassa, want iedere klant krijgt momenteel 15% korting op een eerste (gezichts)behandeling ter kennismaking. Grappig hoe een spontaan besluit kan leiden tot een leuke ontmoeting, een idee voor de site en geldbesparing van zo'n €20.

Hebben jullie ook wel eens zoiets 'toevalligs' meegemaakt?

Until next time,

Serena Verbon