donderdag 30 december 2010

Les Perles de Chanel - review & swatches


Begin 2011 - 15 januari om precies te zijn - komt Chanel weer met een prachtcollectie genaamd Les Perles de Chanel, een collectie geïnspireerd op de kleuren en parelmoerglans van parels. Coco Chanel's signature look bestaat onder andere uit een klassiek parelhalssnoer. Voor haar stonden parels voor charmante schoonheid, eenvoudige klasse en bovendien lieten ze het gezicht stralen. Niet zo gek dus dat Peter Philips, global creative director of Chanel make-up, zich liet inspireren door parels. Uit deze collectie heb ik een aantal schitterende producten die ik alvast aan jullie wil laten zien. Waarschuwing: you will fall in love!


Le Vernis/Nail Colour - €21,50

De Les Perles de Chanel collectie bevat 3 nagellak kleuren; Pearl Drop, Black Pearl en Peche Nacree. Waar Black Pearl de kleur van donkere Tahiti parels heeft, heeft Pearl Drop de kleur van cremekleurige parels met een gouden luster (luster is glans in 'pareltaal'). 


Pearl Drop is een bijzondere kleur. De kleur is creme, bijna champagne, met een iets zilvergrijze ondertoon. De lak bevat ontzettend veel geelgouden shimmers die prachtig in het licht weerkaatsen. De lak heeft een parelmoerglans. In het ene licht lijkt de kleur geelgoud, in het andere licht lijkt het bijna zilverwit. Maar de gouden shimmers blijven altijd goed aanwezig. 


De lak is wat aan de dikke kant, maar desondanks lakt het prima. Als je 2 laagjes aanbrengt is de lak al voldoende dekkend. Wel vond ik de lak wat streperig aanbrengen, maar dat schijnt erbij te horen met een parelmoerlakje. De truc is om de tweede laag wat dikker aan te brengen of om direct na aanbrengen met je handen te wapperen, om de strepen als ware van je nagels te waaien. It works!


Ik bestelde via eBay Chanel nail art logo's en dit vond ik een geschikt moment om ze uit te proberen. Staat wel cute, niet? In de foto hierboven kun je de gouden luster goed zien, de lak zelf lijkt een zilvergrijze gloed te hebben. In de foto hier beneden lijkt de kleur haast wit en minder warm. Pearl Drop is echt een bijzondere kleur. Ik ken geen enkele andere kleur die hierbij in de buurt komt. 


Pearl Drop blijft, net als alle andere Chanel lakjes, vrij lang op mijn nagels zitten. Het chipte na zelfs een week niet, het vertoonde alleen wat minimale slijtage aan de randjes. Chanel lakjes zijn vrij kostbaar, maar als je bijzondere kleuren en lange draagbaarheid hoog in het vaandel zet krijg je bij Chanel zeker waar voor je geld.

Ombre Perlees de Chanel/Eyeshadow Palette - €50

Naast het klassieke Les 4 Ombres palette (die met de 4 bolletjes) brengt Chanel ditmaal een wel heel bijzonder en exclusief palette uit. Ombre Perlees de Chanel bevat 5 prachtige (echt PRACHTIGE!) kleuren waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Wat mij betreft is dit de absolute must-have van de gehele collectie.


De kleuren hebben een zachte, romige cremetextuur die me doet denken aan de Color Infaillibles van L'Oreal. De pigmentatie is zoals altijd intens en de glans is haast metallic te noemen, met hun prachtige shimmers.


Het doosje bevat vijf iriserende tinten; Blanc perlé/ Parelwit, Rose porcelaine/Porseleinroze, Violine clair/Lichtpaars, Gris vert/Grijsgroen en Gris noir scintillant/Schitterend grijs-zwart.  Met deze kleuren kan iedereen wel uit de voeten. De lichte kleuren zijn prachtig als highlighter, ook op de jukbeenderen, en de donkere kleuren kunnen zowel subtiel als zwaar worden aangebracht voor een alledaagse of juist feestelijke look. Mijn persoonlijke favoriet is Violine clair, de auberginekleur. Deze kleur gaat goed samen met de kleuren uit het Les 4 Ombres palette van de Kerst collectie.

Joues Contraste/Powder Blush in Espiegle - €36

Les Perles de Chanel bevat slechts een blush in de collectie en dat is het prachtige Espiegle. De kleur is perzikroze met subtiele gouden shimmers, de perfecte kleur voor het voorjaar. Hiermee krijg je een hele lieflijke, zachte gloed over je wangen. Love it! De kleur leek me eerst wat licht voor mijn getinte huid, maar het is goed te zien juist. Ik krijg er een gezond blosje van.



De Joues Contraste blushes van Chanel ruiken altijd heerlijk naar roosjes. Tijdens het aanbrengen ruik je dit het beste (eenmaal op je wangen ruik je er niets meer van) wat een heel nostalgisch en romantisch gevoel bij me opwekt. Ik word helemaal happy als ik deze blush aanbreng. 



Rouge Coco in Peregrina - €28,50


Les Perles de Chanel brengt met deze collectie 2 nieuwe kleuren Rouge Coco lippenstift uit, Jersey Rose en Peregrina. Jersey Rose is een prachtige, oudroze kleur en Peregrina is een zachte, frisse koraalkleur.


De kleur is iets lichter dan mijn eigen lipkleur en heeft een roze gloed en subtiele gouden shimmers. De kleur zorgt inderdaad voor een frisse uitstraling en de formule is moisturizing en droogt mijn lippen gedurende de dag niet uit.



Peregrina is een kleur die prachtig en teder staat bij een hele blanke huid en fris en fruitig op een getinte huid. Met zo'n kleur zit je eigenlijk altijd wel goed! Wat ik leuk vind is dat het Chanel logo in de lippenstift gedrukt is. Dat draagt enorm bij aan het luxe gevoel waar Chanel zo bekend om staat.




Le Crayon Levres/Precision Lip definer in Peche - €19,99
In deze collectie zitten 2 kleuren lippotlood, Framboise en Peche. Framboise heeft een dieproze, warme bessenkleur en Peche heeft een frisse koraalroze kleur. De kleur is, als je het mij vraagt, haast identiek aan Peregrina. De oog- en lippotloden van Chanel zijn altijd zwart (classy!) en komen met een Chanel puntenslijpertje (zit in het doosje verpakt). De lippotloden bevatten aan het uiteinde een precisie kwastje wat het helemaal compleet maakt.



Peche is zacht en creamy van structuur, het glijdt over de lippen heen. Maar het is ook hard genoeg om mooie, strakke lijnen mee te trekken. Als Peche er eenmaal op zit krijg je het niet meer zo gemakkelijk van je huid af, ook een pluspuntje!




Levres Scintillantes/Lipgloss in Aragonite - €24,49

De sprankelende iriserende lipgloss van Chanel is er in 2 uitvoeringen; Nakkar en Aragonite. Nakkar is een limonaderoze tint met warme goudkleurige accenten. Aragonite is vrij transparant, maar voorziet de lippen van een prachtige, shimmery glans in alle kleurtjes van de regenboog. Het schittert gewoon van je lippen af, zo mooi! Ik blijf er naar kijken. Aragonite is prachtig alleen, maar ook zeer geschikt om over andere kleuren lippenstift heen te dragen. 


Hieronder swatches op de huid van de Rouge Coco lippenstift Peregrina, het lippotlood Peche en de lipgloss Aragonite. De glitters waren lastig vast te leggen op camera, dus heb ik ook express een onscherpe foto gemaakt die de glitters beter laat uitkomen.



En met deze swatches ben ik aan het einde gekomen van de review van Les Perlees de Chanel. Ik vind deze collectie bijzonder mooi en draagbaar. Chanel maakt er echt een kunst van om altijd met iets aparts te komen, met kleuren die we nog nooit eerder zagen, maar die zowel chique als trendy zijn. 

Zoals ik al eerder aangaf vind ik het Ombre Perlees palette zeker de musthave uit deze collectie, maar ook de blush Espiegle en de lipgloss Aragonite zijn oogverblindend mooi. Voor sommigen van jullie zal Chanel net even iets boven het budget liggen, maar mocht je echt iets speciaals en bijzonders aan je make-up collectie willen toevoegen dan is Chanel het merk waar je moet zijn. 

Als ik me opmaak met Chanel voel ik me net een prinsesje, heeft geeft me een leuk gevoel. Chanel is zeker de moeite waard om voor te sparen, of misschien heb je wel een Ici Paris of Douglas kadobon gekregen van de kerstman! De collectie ligt pas vanaf 15 januari in de winkels, dus nog even 2 weken wachten (en sparen) voordat jullie een kijkje kunnen nemen. Ik ben in ieder geval alvast enthousiast over deze producten! Ik zal snel een Perles de Chanel look creëren voor jullie.

Wat vinden jullie van deze collectie?

Until next time,
Serena Verbon