woensdag 15 december 2010

Aparte voedsel combo's proeven!!Kunnen jullie je het artikel 'Aparte voedsel combinaties' nog herinneren? Tussen de comments kwamen heel veel nieuwe voedselcombinaties naar voren en we bedachten ons toen dat het leuk zou zijn om enkele van deze voorbeelden te testen, live on cam! En wat een geluk dat Vera net op bezoek was zodat ze mee kon proeven!


Kaas met Speculaas
Dit vonden we allemaal over het algemeen best lekker. De kaas maakte de speculaas minder droog. Je zou het kunnen zien als een romige vervanging voor boter. De speculaas overheerste in deze combo.

Broodje ham/kaas dippen in warme chocolademelk
Dit was geen succes! Het broodje wordt meteen sompig en zacht en slurp je dan als ware naar binnen. Het smaakt zoetig en weeig en ineens proef je dan die ham en die kaas. No thank you.

BBQ Ham chips met chocola (tegelijkertijd)
Tara en ik vonden dit best lekker. De crunch van de chips combineerde prima met het zoete chocoladeblokje. Tara vond dat het leek alsof de chocola een soort notensmaak kreeg. Larissa en Vera waren minder positief, die eten chips en chocola liever apart.

Kroepoek met slagroom
Kroepoek heeft een garnalensmaak en persoonlijk vind ik garnalen met slagroom geen geslaagde combinatie. Beetje zurig/vissig. Tara was ook geen fan. Larissa en Vera vonden het dan wel weer goed te doen. Ze prefereerde deze combo zelfs boven de chips/chocola combo!

Pindakaas met banaan en kaneel
Enorm sticky! Pindakaas plakt al, maar met banaan en kaneel nog veel meer. Kaneel met pindakaas was niet echt een succes, het zijn ook veel te sterke smaken bij elkaar denk ik. Als je pindakaas zou vervangen voor chocopasta, of de kaneel vervangen voor suiker, dan zou het in onze ogen een betere combi zijn. Het was niet vies vonden we, maar ook niet zeer geslaagd.

Pindakaas met mayonaise
Lekker glibberig, zurig en gewoon heel erg goor. Dit was voor niemand een succes. Ik kreeg braakneigingen en spuugde het hele zooitje uit.

Pindakaas met sambal en komkommer
Dit was de verrassing van de avond! De frisse, knapperige komkommer zwakte de pittige sambal wat af en combineerde goed bij de pindakaas. Het smaakte als een soort Indonesisch broodje omdat deze combinatie bijvoorbeeld ook voorkomt in gado gado en andere Indische gerechten. We loved this!

Philadelphia met pure hagelslag
Volgens mijn collega Klaas smaakte dit als stracciatella ijs. En eerlijk gezegd rook het zelfs zo! En het smaakte ook echt zo. Lekker romig met chocolade stukjes. Ook deze combo vonden we allemaal zeer geslaagd.

Bovenstaande meningen zijn puur subjectief, dus laat je hierdoor vooral niet leiden en probeer zelf gewoon van alles uit!

Special thanks are going to...
Mijn zusjes Larissa en Tara van Kittehs Cupcakes. Tara bedacht het idee (echt grappig want ik liep hier ook al mee rond) maakte het boodschappenlijstje en deed de boodschappen. Vera van VeraCamilla. Omdat ze zonder klagen zomaar mee deed met deze gekkigheid! ;-)

Until next time,
Serena Verbon