maandag 13 december 2010

Facial Brush


Van de Goedheiligman kreeg ik dit grappige borsteltje. Nee het is niet bedoeld om je vaat mee te wassen. Ook is het geen supersonisch nagelborsteltje. Het is een Facial Brush, een gezichtsborsteltje dus. Ik heb deze dingen wel vaker zien liggen (in de drogist, parfumerie en bij TBS) maar wat doet dit ding nu eigenlijk precies? En reinig je er echt beter mee?



Deze Facial Brush is van The Body Shop en kost €5. Het is een klein borsteltje die je goed kunt vastpakken zodat je met ronddraaiende bewegingen je gezicht en hals kunt masseren. Het borsteltje zit in een plastic houdertje zodat je hem na gebruik weer hygienisch kunt opbergen en zodat het goed kan uitlekken.



Eerst dacht ik dat deze nylon haartjes zouden prikken, maar dat blijkt gelukkig niet het geval. Wat ik doe is het borsteltje onder de kraan houden en mijn cleanser erop aanbrengen. Ik heb een schuimende reinigingsgel, maar het kan net zo goed een melkachtige reiniger, een zeep of een scrub zijn. Met ronddraaiende bewegingen ga ik ermee over mijn gezicht en hals.



Door dit borsteltje toe te voegen aan je reinigingsroutine zul je merken dat je huid dieper gereinigd wordt. Het borsteltje heeft namelijk een milde scrubbende werking die dode huidcellen verwijderd en poriĆ«n nog beter schoonmaakt. Daarnaast stimuleer je met de ronddraaiende bewegingen de bloedcirculatie. Deze combinatie zorgt voor een zachte, schone huid met een glow.



Ik gebruik mijn borsteltje nu een week en ik merk echt al verschil. Ik heb een vette huid die echt een goede, diepe reiniging nodig heeft en ik moet zeggen dat mijn huid er stukken beter (en gladder) uitziet dan voorheen. Na gebruik voelt het lekker schoon aan. De Facial Brush is er voor ieder huidtype, zelfs voor de gevoelige huid, dus ik raad iedereen aan om zo'n dingetje aan te schaffen. Je merkt echt verschil!

Na het reinigen (wat ik trouwens altijd onder de douche doe) gebruik ik een toner (Clarins Doux Exfoliant) en producten van Paula's Choice die ik heb gekregen ter review. Deze combinatie werkt goed voor mij, merk ik. Mijn acne littekens lijken te verminderen en mijn huid straalt weer, waardoor ik me ook weer prettiger in mijn vel voel. Na een maand zal ik de Paula's Choice producten reviewen hier op de site, mochten jullie het je afvragen ;-)

Hoort de Facial Brush ook bij jullie reinigingsroutine?

Until next time,

Serena Verbon