woensdag 8 december 2010

Aparte voedsel combinaties


Vandaag tijdens de lunch was ik compleet in de war toen onze stagiaire Mylene haar witte boterham met kaas en ham in een bekertje warme chocolademelk doopte. Ik staakte mijn gesprek en staarde haar aan. Toen keek ik snel naar de rest van mijn collega's. Did anyone else see that too or am I losing it? Naast me zat een andere collega met open mond naar Mylene te kijken. Gelukkig, ik had geen delirium. Wat? zei Mylene. Het is echt lekker hoor!


Nu moeten jullie wel weten dat Mylene Arubaans is en wellicht zijn de eetgewoontes daar anders dan hier. Ze vertelde me dat ze, bij gebrek aan chocolademelk, haar boterham net zo goed in de warme thee doopt voordat ze een hapje neemt. Ik kan haast niet geloven dat iemand nat, sompig brood lekker vindt, maar so be it. Ieder zijn ding!

Naast Mylene's aparte eet combo weet ik dat er nog vele anderen bestaan. Zo zag vriendin Nena haar Antilliaanse collega een broodje met speculaas en kaas verorberen. Haar vader is fan van een broodje pindakaas met komkommer en sambal en zelf eet ze graag een broodje oude kaas met jam.

Zo ken ik ook de combo pindakaas met: hagelslag, kaneel, jam, fluff, kaas, sambal, vruchtenhagel, appelstroop en banaan. Zelf strooi ik twee eetlepels suiker over mijn broodje pindakaas en mijn pannenkoek met spek eet ik met liters stroop.


En wat dachten jullie dan van een kapsalon? Kapsalon is de naam voor een bak met een laag patatjes, een laag shoarma en tonnen knoflooksaus met sambal. Hier gaan plakken kaas overheen. Dat wordt in de oven gedaan zodat het kaas lekker smelt en de patatjes lekker slap worden. Vervolgens knallen ze er bergen sla, rauwkost en tomaat op. Rare combinatie? Maybe. But it's damn tasty! I'm just sayin'! Helaas in een kapsalon niet overal verkrijgbaar.  Mocht je het ooit eens zien staan bij de shoarmaboer op het menu, laat die Turkse pizza dan voor wat het is en probeer een kapsalon! Echt!

Welke aparte voedselcombinaties maken jullie zelf? Welke kunnen jullie me aanraden? Wat is de meest rare combo die je ooit hebt gehoord? Ik ben gewoon benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon