maandag 8 november 2010

Zou je liever... : Trouwen in een bikini of een smoking?

Aaaaah, weddings. Op zoek naar een leuk onderwerp voor een nieuwe 'Zou je liever' dacht ik ineens aan trouwen, dus tikte ik in via google afbeeldingen 'worst wedding dress e-var'. Prompt staarde de tieten van Pamela Anderon me aan. Wat blijkt, die goeie ouwe Pam is in bikini getrouwd. Weliswaar een maagdelijk *ahum* witte om het nog enigzins trouw-achtig te houden, maar dit kan nooit haar meisjes fantasie zijn geweest. Als kleine meisjes aan trouwen denken dan fantaseren ze toch minstens over een prinsessenjurk, right? Ellen Degeneres kennelijk niet, zij trouwde in een witte smoking. Ook niet bepaald de doorsnee meisjes fantasie, me dunkt. 

En dan nu de vraag van vandaag, zou je liever trouwen in een bikini of in een smoking?


Nu denk je misschien dat dit een makkelijke vraag is, maar denk nog eens goed na. De eerste gedachte die misschien als eerste door je hoofd gaat is smoking. Maar trouwen in bikini betekent vast dat je ergens op een tropisch warm oord vertoefd. Je zal trouwen ergens op een wit zandstrand, tussen de palmbomen, of misschien zoals Pam op een boot. Of beter nog, een cruiseschip. Naderhand zal er een flinke party plaatsvinden op datzelfde schip. Er is een zwembad waar je als bruid lekker een duik in zal nemen om even af te koelen van die overload aan champagne. Je voelt je mooi, je voelt je sexy! This sounds actually not bad at all! Oh, en waarom €2000 uitgeven aan een bruidsjurk, als het ook met een $10 bikini kan! Saves money!

Trouwen in smoking is weliswaar veel chiquer, en je kan je in een drie-delig pak net zo goed mooi en sexy voelen. Een ander voordeel is dat je (schoon)ouders nu wel gewoon naar je eigen bruiloft durven te komen.

De smoking is saai, degelijk en smaakvol. De bikini is cool, sexy en trashy. Wat doe je?

Trouwen staat voor mij als een gebeurtenis waarmee je je loved ones laat weten voor wie jij hebt gekozen om de rest van je leven mee te delen. Je viert dat je je soulmate en partner-in-crime hebt gevonden. Feest vieren doe ik dan liever in bikini a la Pam. Omdat dit me een bruiloft lijkt waarbij je 1. niet hoeft te stijldansen en 2. leukere foto's overhoudt om later aan je kinderen te laten zien. Bovendien kies ik toch altijd voor de meest onlogische optie. Vandaar dus, BIKINI!

Nu jullie!

Until next time,
Serena Verbon