maandag 15 november 2010

Zou je liever... een schijf door je lip of extreem lange nagels?


Soms krijg je leuke input van de mensen om je heen. Tijdens het sporten vertelde vriendin Nena me dat ze een leuke 'Zou je liever' had bedacht voor de site met als waarschuwing dat hij extreem zou zijn en daarom ook extreem moeilijk. Ze had een geniepig lachje om haar mond, dus ik vroeg me af waarmee ze zou komen. Niets was minder waar toen ze me de onmogelijke keuzes voorschotelde: een schijf in je lip of extreem lange nagels zoals die van Lee Redmond (ze zijn 83 cm lang, fyi). Regels: de schijf blijft voor altijd zitten en de nagels mogen nooit geknipt worden! What would you do?


OMG! Nu komt het meest lastige aan dit artikel. Wat zou IK doen? Ik heb er nu 2 nachten over geslapen en ik vind het nog steeds heel erg moeilijk. Kijk, die schijf in je lip is iets traditioneels. De vrouwen vinden het mooi en zijn er trots op, ze maken en versieren die schijven trouwens helemaal zelf. Maar ik heb niets met die traditie! Zij vinden het mooi, maar mij lijkt het alleen maar onhandig. Kan ik nooit meer eens iemand fatsoenlijk een kusje geven. En hoe zal me het praten en zingen (karaoke!) vergaan? En het eten? Bovendien denk ik niet dat deze schijf in de Westerse wereld wordt begrepen, en het zit wel meteen pontificaal in je gezicht, je visitekaartje. Hmz.

Extreem lange nagels daarentegen, zijn minstens net zo onhandig! En daarbij zijn ook je handen een visitekaartje. Ik denk niet dat de meeste mensen het kunnen waarderen als je bijna hun oog uitsteekt terwijl je gewoon eventjes aan je haar zit. En daarbij, wat moet je doen bij jeuk in je oog? Bij je billen afvegen? Hoe maak je eten klaar? Met zulke lange nagels zou ik me echt gehandicapt voelen. Sure, het went vast wel, maar alles gaat langzamer.

Goed, mijn keuze. Ik kies voor de schijf! Weet je waarom? Omdat ik, vanuit de site gezien, uren bezig zou zijn met het uittikken van een artikel en er uren over zou doen voordat ik eindelijk eens een nagellak geswatched zou hebben. Veel te veel werk! Ik zou het niet volhouden en dat zouden jullie dan weer jammer vinden. Zouden jullie trouwens blij zijn met nagellak swatches op zulke nagels? Kijk, met zo'n lipschijf denk ik trouwens ook niet dat een fullface foto nu zo aantrekkelijk is, dus zullen jullie het maar moeten doen met een close-up van de ogen.

Wat kiezen jullie, en waarom?

Until next time,
Serena Verbon