zaterdag 27 november 2010

Himalaya Herbals skincare


Van de week ontving ik een leuk pakket met allerlei skincare producten van Himalaya Herbals, een voor  mij nog onbekend merk. Himalaya Herbals bestaat al sinds 1930 dus waarom ik dit merk niet ken is mij ook een raadsel! Hun producten zijn gebaseerd op kruiden gevonden aan de voet van het Himalaya gebergte, jarenlang wetenschappelijk onderzoek en Ayurveda - een 4.000 jaar oude gezondheidsleer uit India. Het klinkt allemaal veelbelovend. We zijn benieuwd!De producten;
  • Neem Face Pack - €5,95 (75 ml)
  • Gentle Exfoliating Apricot Scrub - €5,95 (75 ml)
  • Lip Balm - €2,95 (10 g)
  • Exfoliating Walnut Face Scrub - €12,95 (150 ml)

Het meest benieuwd ben ik naar de Neem Face Pack. Neem is een krachtige anti-bacteriële plant die bacteriën doodt. Het is daarom erg geschikt voor een vette huid met acne. Het enige nadeel is dat Neem (olie) ontzettend stinkt! Deze packing echter ruikt best lekker. Het is een smeuïge, dikke pasta.

De Apricot Scrub heb ik al geprobeerd net onder de douche! Het is een cremige scrub die je huid niet uitdroogt maar juist gevoed achterlaat. De scrubdeeltjes zijn naar mijn mening wat aan de lage kant, maar deze scrub is dan ook 'gentle' dus dat verklaard een hoop. 


De Walnut Face Scrub zit in een grotere verpakking en is van de lijn Organique. Deze lijn is speciaal ontwikkeld en is alles wat je verwacht van een eco-friendly product; biologisch, fair trade, stimuleert duurzame landbouw, makkelijk te recyclen verpakkingen en gecertificeerd met ECOCERT. De prijzen van de Organique lijn liggen gemiddeld ietsje hoger dan de 'normale' Himalaya producten, maar dat is gebruikelijk en redelijk normaal als je zien wat voor extra moeite er gedaan is om deze producten ECOCERT te krijgen. 

Als je echt voor natuurlijke skincare wil gaan moet je bij Organique zijn. De producten bevatten o.a. geen SLS, kleurstoffen, parfum en parabenen (conserveermiddel). De ingrediëntenlijst is erg gedetailleerd, achter alle ingrediënten wordt tussen haakjes uitgelegd wat het is en waarvoor het dient. Nice! Ook staat er vermeldt voor hoeveel % het product natuurlijk is. Deze Walnut Face Scrub bijvoorbeeld is 98,7% natuurlijk, waarvan 7,3% biologisch is. 


De Lip Balm zit in een handige tube met ingebouwde applicator, wat erg hygienisch werkt. De balm ruikt zoet en bevat naast 4 soorten natuurlijke oliën de gebruikelijke, niet-natuurlijke ingrediënten voor lipbalms zoals vaseline en minerale olie. Dat maakt het product niet minder goed of lekker, maar als je echt voor natuurlijk wil gaan kan je beter voor de Organique lijn kiezen. Hetzelfde geldt voor de Neem Face Pack en de Apricot Scrub.


Ik ga de producten eerst uitgebreid testen en zal daarna zo snel mogelijk reviews online plaatsen. Neem in ieder geval alvast een kijkje op hun officiële website. Prijzen gaan vanaf €2,95 (wat ik persoonlijk erg voordelig vind).

Tip! Tip! Tip!
Je kunt tot 20 december 2010 (of zolang de voorraad strekt) een GRATIS introductie testpakket aanvragen van Himalaya Herbals. Deze bevat de Purifying Neem Face Wash, Gentle Exfoliating Apricot Scrub en Neem Face Pack. Je kunt het testpakket ophalen bij een Himalaya Herbals verkooppunt (een drogist of gezondheidswinkel bij jou in de buurt). Als er geen verkooppunt bij jou in de buurt is kun je het pakketje via Liberty aanvragen. Dan betaal je wel eenmalig €3,95 voor shipping & handling. Vraag hier je gratis Himalaya herbals testpakket aan. Wees er snel bij!

Kenden jullie dit merk al?

Until next time,
Serena Verbon