maandag 11 oktober 2010

Zou je liever... : Geen make-up of geen parfum?

Oh jee, het is weer zo ver. Hier is alweer een nieuwe editie van 'Zou je liever' en dit keer heeft Bas het dilemma bedacht. Een leven geheel zonder make-up of geheel zonder parfum? Omdat parfum en make-up hele brede begrippen zijn hebben we een flink aantal regels opgesteld. Ik ben erg benieuwd wat jullie gaan kiezen. Ik moest er namelijk zelf behoorlijk hard over nadenken, maar ik ben er uit. Benieuwd naar mijn keuze? Klik dan even verder...


Regels
Onder parfum verstaan we deodorant, parfum (eau de parfum, eau de cologne, eau de toilette, bodyspray, solid parfum, parfum poeder, etc.) en geparfumeerde haarproducten. Als je kiest voor een leven zonder parfum laat je dus al deze producten staan en kies je voor parfumloze producten. Je zal de rest van je leven niet lekker ruiken, alleen maar naar je eigen body odeur (en dat is tijdens het sporten niet zo relaxed).

Onder make-up verstaan we natuurlijk de cosmetische make-up (mascara, blush, etc.) maar ook permanente make-up (niets geen getatoeĆ«erde wenkbrauwen, oogpotlood of wenkbrauwpotlood dus) en ook geen wimper extensions, gezichtsbruiner (zonnebank of zelfbruinende creme) of lippenbalsem, nee gewoon helemaal niets van dit alles! En je mag ook niet smokkelen met een getinte dagcreme of een dagcreme met reflecterende pigmenten. Als je kiest voor een leven zonder make-up dan mag je de rest van je leven geen producten gebruiken die je gezicht er ook maar iets beter uit laten zien dan normaal.


What about me?
Dus, wat zal ik doen? Een leven zonder parfum of een leven zonder make-up. Ik vind geuren heel belangrijk. Ik hou van lekker ruiken. Zonder deodorant sporten of gewoon werken (of op een warme dag door de stad lopen) zal me wel heel zelfbewust maken. Tja, maar zonder make-up ben ik echt heel erg kaal. En make-up laat je ogen mooier uitkomen en maakt je huid mooi egaal. Lastige keuze.

Ik denk dat ik toch maar ga voor een leven zonder make-up. Dan ruik ik in elk geval lekker. Ik ga nu namelijk wel eens vaker de deur uit zonder make-up, als ik me weer eens verslapen heb bijvoorbeeld. Ik schaam me er ook niet voor, ik heb wel meer dan eens een foto van mijn kale hoofd hier op de site geplaatst en zo begin ik ook altijd in mijn filmpjes. Maar ik zorg wel dat ik altijd deodorant en een geurtje opdoe. Dan voel ik me echt een stuk prettiger. Dus ik ben eruit: EEN LEVEN ZONDER MAKE-UP!


Wat kiezen jullie? En waarom?

Until next time,
Serena Verbon