maandag 11 oktober 2010

Beauty Tip: Droog Shampoo


Shampoo on the go, oftewel Instant Shampoo, beter bekend als Droog Shampoo. Kennen jullie dat? Ik zweer erbij. Mijn haren worden niet heel snel vet, behalve als ik er veel haarproducten in heb gebruikt. Soms heb ik een nieuwe shampoo en dan is het altijd lastig inschatten. Dan denk ik, ah dat haren wassen kan nog wel een dagje wachten. De volgende ochtend denk ik echter, oh had ik het maar toch gedaan! Maar ja, je moet snel de deur uit, geen tijd geen tijd, dus wat doe je? Juistem. Droog Shampoo.


Soms zit je net op het randje van, zal ik mijn haren wel of niet wassen? 's Ochtends heb ik altijd haast dus ik douche alleen 's avonds uitgebreid (haren wassen, conditioner, scheren en scrubben). Als je er dan in de ochtend achterkomt dat je haarwortels toch wel wat aan de vette kant zijn baal je natuurlijk als een stekker! 

Wat ik daarom altijd in huis heb is droog shampoo. Er bestaan verschillende soorten die je o.a. bij de Etos kunt kopen, maar deze van Keune is toch wel als beste door mij getest. Dit product uit de Blend lijn, Volume Instant Refreshing genaamd, zorgt namelijk niet alleen voor frisse haarwortels, ook geeft het je haar een volume boost. Hoppa, twee vliegen in 1 klap.


Keune is een Nederlands merk gespecialiseerd in styling- en haarverzorgingsproducten. Het is een salonmerk dus alleen bij kappers te koop. Deze fles heeft een inhoud van 150 ml en kost €16,95. Oei, dat klinkt misschien wat duur, maar dit spul is een echte must-have als je het mij vraagt dus ik had het er wel voor over. Stel dat je net die ochtend een belangrijke sollicitatie hebt, of je moet werken en daarna meteen door naar een date. Dan kan zo'n product echt wel je leven, of nou ja in elk geval je reputatie, redden!


Hoe werkt dat nu precies, die droogshampoo? Deze droogshampoo zit in een houder onder druk. Je sprayt het spul op je vette haarwortels, gaat er even met je handen doorheen et voila. De formule reinigt het haar zonder dat er water aan te pas komt en geeft een matte finish. Blend Volume Instant Refreshing is geschikt voor ieder haartype en heeft geen verzwarende werking. Sterker nog, het pompt het volume op bij de wortels, zodat je haren ook nog prachtig volumineus vallen. De geur van de droogshampoo is ook erg lekker, fris met een vleugje zoet. 

Hieronder heb ik een foto demonstratie gemaakt met deze droogshampoo. Op de eerste foto heb ik vettige wortels zoals je kunt zien. Op de tweede foto spray ik er Keune Blend Volume Instant Refreshing op. Op de derde foto zie je het resultaat: geen vette kop met haar en je haar zit meteen een stuk beter!

Super handy! Als echte beautylover kan ik dit product aan iedereen aanbevelen. Het is altijd handig om droogshampoo in je stash te hebben, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Als je het trouwens 's ochtends hebt gebruikt neem de fles dan wel mee voor onderweg, in de loop van de dag (en vooral als je vaak met je handen door je haren gaat) kan de vetheid weer terugkeren. Bij mij gebeurde dit niet, maar je weet maar nooit.


Wat ik ook nog even kwijt wil is dat deze droogshampoo laat geen witte restanten achterlaat. De andere droogshampoo's die ik ken namelijk wel en dat moest je dan nog even flink uitborstelen voordat je fatsoenlijk de deur uit kon (met het gevaar dat als je niet goed had geborsteld mensen zouden denken dat je last hebt van extreme roos!). Met dit product hoef je helemaal niets uit te borstelen, gewoon sprayen en klaar. Ideaal! Daarom vind ik dit de beste droogshampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd, zeker omdat deze ook volume aan je haren geeft (and you know how much I like my volume!)

Keune Blend Volume Instant Refreshing - 150 ml - €16,95. Te koop bij geselecteerde kapsalons. Klik hier om te kijken welke kapsalon bij jou in de buurt Keune verkoopt.

ps. De truc met talkpoeder ken ik, maar voor mij is het niets. In mijn donkere haar zie je echt nog een wit waasje en soms nog wat los poeder - not pretty! Een keer was ik zo lang bezig met uitborstelen dat ik in hetzelfde tijdsbestek net zo goed mijn haren had kunnen wassen. Om tijd en moeite te besparen zweer ik daarom bij een bus kant-en-klare droogshampoo zoals deze.

Until next time,
Serena Verbon