zaterdag 23 oktober 2010

Ook vandalen zijn wel eens verliefd #3

Noem het vandalisme, noem het muurbekladdering. Sommige graffiti is in mijn ogen pure kunst en juist heel schattig! Al eerder konden jullie hele leuke en lieve graffiti bekijken en insturen (ook vandalen zijn wel eens verliefd en ook vandalen zijn wel eens verliefd #2) en vandaag heb ik weer een verzameling schattige vormen van vandalisme, ingezonden door BeautyLab bezoekers. De muurbekladdering hierboven vond ik op internet en is gespot op een muur in New York City. Hieronder meer van dit!


Dit is een detail van de foto van Kim. Ze maakte de foto in Verona, Italie.
In Verona heb je een brug met palen die wel erg bijzonder zijn! Deze palen vind je ook in Rome (daar zitten wel heel wat meer sloten op!) Op mijn foto zijn niet alleen de sloten te zien maar ook teksten die op de paal geschreven zijn...welliswaar in het italiaans...buiten Ti amo heb ik geen idee wat er staat maar de hartjes zeggen genoeg! Ik heb even gegoogled waar het voor staat: De paal is met al zijn sloten en slotjes het ’mekka’ voor jonge stellen. Het gezamenlijk sluiten van het slot en het elimineren van de sleutel staat symbool voor de liefde.

Lezeres Joyce stuurde bovenstaande foto in.
Lieve Serena, wat een geweldige inspirerende artikels zijn het geworden over de love graffiti. Als je dit voortzet zou je ooit nog eens ergens een ontmoeting moeten doen met al je bezoekers en samen iets moois achter moeten laten. Dat zou zo'n mooi gebaar zijn. Dit kunstwerk vond ik op internet, de woorden van een schrijver in het kunstwerk van een tekenaar. Een prachtige samenwerking die laat zien dat elk talent mee telt, dat iedereen uniek is en we samen nog veel sterker zijn. Daarom dit plaatje, om jou en de rest van de bezoekers te zeggen dat ze altijd stralen. Veel liefs, Joyce.

Lezeres Iman stuurde bovenstaande foto in van een tekst die ze tegenkwam op een muur in Amsterdam.
Hey Serena! Dit kwam ik tegen in het verlengde van een zijstraat van de Albert Cuypmarkt/straat in Amsterdam. Het is misschien niet zo heel happy als de andere maar het is wel een lieve manier om je excuses aan te bieden toch? XX

Lezeres Elaine vond dit plaatje midden in de nacht eindelijk terug na een avondje stappen in Nijmegen.
Hoi! Het is een hele slechte foto ('s nachts, na een hoop wijn ;)) maar ik vergeet steeds om een betere foto te maken. Jaren geleden maakte ik ook al eens een foto maar ik wist niet meer waar. Eindelijk weer gevonden: de Ziekerstraat in Nijmegen.

En nog eentje om het af te leren, deze tekst is gefotografeerd op een muur van een gebouw aan South Congress Avenue in Austin, Texas. Awwww!

Bovenstaande graffiti zijn niet zomaar doelloze muurbekladderingen, ze zetten de mensen die het zien of lezen aan het denken, zorgen voor een glimlach op je gezicht en maken onze saaie muren gewoon een stukje interessanter.

Misschien loop jij wel iedere dag langs een inspirerende of lieve tekst zonder er bij na te denken of misschien ben je wel zoiets tegengekomen op vakantie. Als jullie nog leuke (vakantie) kiekjes tegenkomen met dit soort lieve graffiti teksten mail ze dan naar beautylab@hotmail.com zodat ik ze de volgende keer kan plaatsen in een nieuw artikel. En mocht je iets tegenkomen op straat neem dan vooral een foto en deel het met ons!

Until next time,
Serena Verbon