donderdag 21 oktober 2010

Nfu Oh Nail Laquer Swatches

Een tijdje terug liet ik jullie mijn Nail XL bestelling zien met de Nfu Oh lakjes en vandaag show ik jullie de swatches! Voor de flakies heb ik verschillende ondergrond kleuren gebruikt om te laten zien dat dit echt een heel verschillend effect geeft. Wees gewaarschuwd nagelvriendjes, na het zien van deze swatches gaat al je zakgeld in de Nfu Oh lakjes zitten. Just so you know.


NFU 51

Hierboven heb ik NFU 51 geswatched op een zwarte ondergrond (ringvinger en pink) en zonder ondergrond (2 laagjes). De nagellak zelf is heel sheer donkerpaars met flakes in de kleuren koper/oranje en felgroen. NFU 51 bevat ook fuchsia glitters waardoor het lakje over het algemeen wat fijner en minder grof oogt (in vergelijking met bijvoorbeeld NFU 49). 

De lak zonder basis is na 2 lagen mooi donkerpaars (donkerder dan op de foto) en de fuchsia glitters vallen hier meer op. Ook zie ik hier duidelijk de koperen ondertonen in. Op een zwarte basislaag vallen de flakes meer op dan de glitters, en hier voeren koper/oranje en felgroen meer de boventoon.

NFU 49

NFU 49 is een bijna doorzichtige lak (heel licht babyroze) met lekker veel grove flakes in de kleuren koper/oranje en felgroen. Eigenlijk denk ik dat deze flakes hetzelfde zijn als de flakes van NFU 51. Naast de flakes bevat deze lak geen glitters. 

Op een zwarte onderlaag zie je de flakes heel erg goed, het lijken net stukjes bladgoud in koper en groen, lovely! Op een rode onderlaag zijn de flakes aanwezig maar een stuk subtieler. Het brons valt een beetje weg en het felle groen komt hier niet tot zijn recht.

NFU 62

Gotta love holo! Deze holografische lak komt het beste tot zijn recht in daglicht of onder een lamp. In ieder geval, er moet licht op schijnen zodat de weerkaatsing van de deeltjes goed te zien is. Hierboven heb ik dit lakje gefotografeerd met flits en hieronder zonder flits. Zie je de rainbow? Whoooo, double rainbow....all the way....! De kleur van het lakje is een soort zilvergrijs/bruinig met een lila ondertoon, een soort mauve? Het is een lastige kleur om te beschrijven, sorry. Maar het holo effect is echt WOW! Dit is mijn eerste holographic lakje en ik ben verslaafd, ik wil meer!


Maar hoe lakt het? De kwastjes zijn vrij stijf (niet soepel een meebuigend zoals de meeste kwastjes die ik ken) waardoor ze juist wel prettig en secuur lakken. Je hebt ook maar weinig lak nodig, met een keer dippen heb je genoeg voor alle 5 je nagels. De lak droogt ultrasnel! Echt ongelofelijk snel, heerlijk. Niet zo snel dat je tijd tekort komt om de lak nog mooi te verdelen gelukkig, maar precies goed. Zodra je de lak er goed op hebt zitten wacht je misschien, pak 'em beet 10 tellen, en daarna is de lak dry to the touch. De holographic is het mooiste na 2 lagen.
NFU 62, 49 en 51
De flakies lakten al net zo prettig. NFU 49 is alleen mooi over een dekkende onderlaag en komt het beste tot zijn recht over donkere kleuren zoals zwart, donkergroen, donkerpaars etc. Over rood geeft het een subtiel effect, wat ook mooi is, maar het flakie effect valt een beetje weg zo. NFU 51 is na 2 laagjes prima zo op zichzelf te dragen, en met 1 laagje ook erg mooi over een donkere onderlaag. Als je de flakies aanbrengt over een onderlaag is 1 laagje in principe genoeg. Bij meer laagjes worden de flakies zo dik op elkaar gestapeld dat het hele flakie effect wegvalt. Ook deze lakjes drogen snel, iets minder snel dan de holo, maar alsnog sneller dan ik gewend ben. Ik hou van sneldrogende lakjes!

In Nederland zijn de Nfu Oh lakjes te koop via de webshop van Nail XL. In een flesje zit 17 ml en ze kosten €8,29 per stuk (exclusief btw). Ze zijn zo ontzettend mooi en schitterend! Ik wil er echt nog veel meer hebben, vooral de holografische lak is bijzonder mooi. Ik had niet verwacht dat ik daar zo weg van zou zijn. De flakies zijn ook super! Het is leuk om te experimenteren met verschillende kleuren onderlaag.

Zijn jullie al verliefd op Nfu Oh?

Until next time,
Serena Verbon